Lisandro López lämnar Racing Club

Racing Clubs stora ledare – och lagkapten, Lisandro López, väntas under dagen meddela på en presskonferens att han lämnar storklubben för Atlanta United i MLS. 

Uppgifterna om att den 37-årige anfallsveteranen, Lisandro López, kommer att lämna Racing Club slog ner som en bomb under gårdagen. Lagkaptenen väntas meddela sitt avsked under tisdagen på en presskonferens och förklara varför han väljer att lämna föreningen.

Anfallarens nya destination i karriären väntas Atlanta United i MLS att bli. Den amerikanska klubben tränas numera av argentinaren Gabriel Heinze och det har såklart säkerligen spelat in i López beslut. 

Samtidigt har anfallaren inte den bästa säsongen i sin karriär bakom sig. Det långa uppehållet, till följd av pandemin, satte sina spår hos veteranen och det tog tid för honom att komma igång igen. Faktum är att hans första mål, efter pandemi-uppehållet, kom först i den sista matchen av Copa Diego Maradona när Racing, sedan länge, redan var utslagna.

Totalt blev det 75 mål i den blåvita matchtröja utspridda på två sejourer i storklubben. Under 2019 fick Lisandro också äntligen lyfta en pokal med sitt älskade Racing Club när laget vann ligan och López själv blev skyttekung.