Lisandro López: ”Det har varit fem fantastiska år”

Det var en bestämd och ganska samlad Lisandro López som meddelade sitt avsked till Racing Club under tisdagen.

Det slog ner som en bomb under gårdagen att Lisandro López bestämt sig för att lämna storklubben han är lagkapten för.

”Det är ett speciellt ögonblick. Jag är här idag för att berätta att jag lämnar föreningen och därmed sätter punkt för min andra sejour i klubben. Det har varit fem fantastiska år, med fina ögonblick och även några dåliga. Men jag är stolt över allt jag åstadkommit och vill visa min tacksamhet”.

Lisandro López fostrades i Racing och spelade sin första sejour i seniortruppen mellan 2003 och 2005. Därefter började ett långt utlandsäventyr för flera storklubbar som bl.a. Porto och Lyon. 2016 var Lisandro återigen hemma i Racing och tre år senare fick han lyfta en efterlängtad ligatitel – hans första med föreningen.

”Jag känner att detta är rätt ögonblick att lämna. Jag känner inte att jag kan ge hundraprocentigt sett ur det psykiska, även om jag känner mig bra fysiskt. Jag har alltid varit en spelare som tränat hårt och gett allt. Till supportrarna kan jag inte säga mer än ‘tack’. Jag har alltid försökt att prata med dom genom mina insatserna på planen. Men jag har bara tacksamhet gentemot dom. Det är en evig tacksamhet”.

Man kunde nästan läsa mellan raderna att Lisandro López inte var helt tillfreds med hur klubben styrs – även om han inte sa det rakt ut. Att Diego Milito lämnat sin position som manager har säkerligen spelat in i anfallarens beslut då dessa båda stod varandra nära.

”För mig är det såklart en tråkig dag. Men jag lämnar med en känsla av lugn och tillfredsställelse eftersom jag alltid gett allting för föreningen. Att jag kunde komma tillbaka och uppfylla mina drömmar var fantastiskt. Denna förening har gett mig allting. Jag har alltid sagt att jag ville komma tillbaka och uppfylla mina drömmar. Inte nödvändigtvis att jag skulle avsluta karriären här. Idag känner jag att jag inte kommer längre i denna klubb, men samtidigt är jag glad över att jag spenderat dessa år i denna förening som blivit klubben i mitt liv”.

Det blir onekligen stora skor att fylla för Racing Club när deras lagkapten nu lämnar. För även om Lisandro López hunnit fylla 37 år är han en ledargestalt som bidragit med enormt mycket i omklädningsrummet och som för bara 1,5 år sedan vann den inhemska skytteligan i Argentina.