Tevez: ”Jag ser ingen anledning till att inte fortsätta”

Det var en samlad Carlos Tevez som pratade med pressen efter att Boca Juniors vunnit Copa Diego Maradona under gårdagen.

Carlos Tevez sträckte armarna i luften och jublade efter att Boca Juniors vunnit Copa Diego Maradona under gårdagen. Detta efter ett dramatiskt straffavgörande mot Banfield i San Juan. Dom senaste dagarna har varit extra jobbiga för Tevez då hans pappa är svårt sjuk och av denna anledning reste han inte med övriga i laget, i lördags, utan anlände till San Juan först under söndagen.

”Det är väldigt svårt just nu. Dessvärre har min pappa inga möjligheter att bli frisk längre. Nu måste jag berätta för mina barn om situationen med deras farfar. Det är en jobbig situation för alla i familjen. I fredags var den jobbigaste dagen i mitt liv, min mamma var helt förstörd eftersom hon levt med honom under hela sitt liv”.

Tevez startade inte gårdagens match, men kom in med sex minuter kvar av ordinarie tid och fick se Luciano Lollo kvittera för Banfield i matchen sista sekund. Men Boca reste sig och vann i straffläggningen sin andra titel på ett år och det var såklart något som var värt att fira – framförallt med tanke på förra veckans uttåg ur Copa Libertadores. 

”Det är väldigt roligt att vi kan vinna den första pokalen som bär Maradonas namn. Det är väldigt härligt eftersom dom flesta lagen har redan gått på semester medan vi står här och spelar final. Allting är inte dåligt. Idag står vi upp ordentligt”.  

Titeln var Carlos Tevez 29:e i karriären och än har 36-åringen inga planer på att lägga skorna på hyllan. 

”Det är fortfarande väldigt tätt inpå matchen, låt mig fira med mina lagkamrater först … Men jag kommer att fortsätta i Boca, jag vill lugna supportrarna kring detta. Jag tänker inte begå samma misstag två gånger. Jag ser ingen anledning till att inte fortsätta. Jag känner mig bra fysiskt och det finns inte tid, detta fortsätter. Jag vill avsluta min karriär i Boca för min pappas skull och jag har kontrakt i ytterligare ett år. Därmed får jag spela i Copa Libertadores en gång till”.

Hay Tevez para rato!