Säsongens lag

Copa Diego Maradona är färdigspelad och Boca Juniors blev mästare efter en dramatisk final mot Banfield. Här kommer därför säsongens lag med dom spelarna som jag anser har presterat bäst under höstens ligaspel.

Målvakt:

Santiago Sosa. Independiente.
Kommentar: Det verkar kanske konstigt att ta med en spelare som inte spelat för ett lag det gått bra för, i säsongens lag, men Santiago Sosa har verkligen stuckit ut i ett stundtals bedrövligt Independiente. Gång på gång har han visat sin klass och det är inte utan att man undra ifall han själv börjat fundera över vad det är för klubb han egentligen kommit till.

Försvarare:

Nahuel Tenaglia. Talleres.
Kommentar: Har varit en av Talleres genomgående bästa spelare dom senaste säsongerna och höstens turnering har inte varit något undantag i sammanhanget. Otroligt stabil defensivt, men även duktig framåt och stått för flertalet viktiga mål.

Luciano Lollo. Banfield.
Kommentar: Inte stått för några insatser som stuckit ut under säsongen, men har samtidigt varit en stabil utpost i Banfields startelva och en trygg lagkapten att luta sig mot. Gjorde kvitteringen under gårdagen som kunde ha lett till ett ligaguld.

Gonzalo Montiel. River Plate.
Kommentar: Är i min mening den argentinska ligans tveklöst bästa försvarare. Lär inte bli kvar i River Plate särskilt länge till då han ryktas till ett flertal stora klubbar i Europa. Otroligt stabil i sina insatser och slår fantastiska inlägg med sin högerfot.

Mittfältare:

Mauricio Cuero. Banfield.
Kommentar: Har gång på gång varit avgörande för Banfield under höstens ligaspel och har ständigt varit ett orosmoln för motståndarnas försvar. Teknisk, målfarlig och irrationell i sin spelstil. Toppklass!

Giuliano Galoppo. Banfield.
Kommentar: En av säsongens största utropstecken. Den 21-årige Galoppo har visat upp ett stort register ifrån sin mittfältsposition och stått för fem gjorda mål. Borde redan vara aktuell för större klubbar utomlands.

Tomás Pochettino. Talleres.
Kommentar: Enligt mig har Tomás Pochettino varit säsongens bästa mittfältare. Talleres mittfältare har visat upp en genomgående hög nivå i samtliga matcher och fortsatt sin fina utveckling ifrån fjolåret. Bemästrar egentligen samtliga delar som en central mittfältare behöver vara bra på – såväl offensivt som defensivt.

Edwin Cardona. Boca Juniors.
Kommentar: Cardonas återkomst till Boca Juniors har varit en succé och colombianen har flertalet gånger varit lagets bäste spelare. Därför var det lite överraskande när han inte ens fick hoppa in i returmötet mot Santos i Copa Libertadores. Målskytt i finalen mot Banfield.

Anfallare:

Augstín Fontana. Banfield.
Kommentar: Det var svårt att välja mellan Fontana och Diego Valoyes i Talleres. Till slut föll dock valet på Fontana som haft en väldigt fin säsong – precis som hela Banfield. Stannade på fem gjorda mål och en delad andraplats i skytteligan.

Ramón Ábila. Boca Juniors.
Kommentar: Ábila fick sparsamt med speltid i Copa Libertadores och har istället fått fokusera på ligaspelet där han visat upp en genomgående hög nivå. I slutändan blev han lagets bäste målgörare med sina sex mål och delade skytteligasegern med Pulga Rodríguez.

Pulga Rodríguez. Colón.
Kommentar: Pulga har presterat fantastiskt bra i ett Colón som gjorde en skaplig säsong, men som aldrig var riktigt nära en finalplats. Stod för sex gjorda mål och delade därmed skytteligasegern med Ramón Ábila. Majoriteten av Pulgas mål har varit några riktiga pärlor som defintivt kan kvalificera sig som säsongens snyggaste.

Tränare:

Javier Sanguinetti. Banfield.
Kommentar: Sanguinetti har tillsammans med Alexander Medina i Talleres varit säsongens största tränarnamn i Argentina, om man bara ser till ligaspelet. Har fått ihop sitt Banfield på ett föredömligt sätt och det är inte utan att man led med dom när pokalen i slutändan gled dom ur händerna.