Då ska det avgöras – vem blir mästare i Copa Diego Maradona?

Då var det dags för finalen av Copa Diego Maradona. Under natten mot måndagen drabbar Banfield och Boca Juniors samman i San Juan. Vem blir mästare?

Höstens väldigt annorlunda säsong är på väg att färdigspelas. Det återstår nämligen enbart en enda match kvar av Copa Diego Maradona. En final där överraskningslaget Banfield ska försöka sätta punkt för en fantastisk säsong, sett ur deras perspektiv, mot ett Boca Juniors som genomgår något av en existentiell kris.

Efter uttåget ur Copa Libertadores är självförtroendet stukat hos storklubben, men samtidigt har man chansen att försvara sin ligatitel som man bärgade precis innan pandemin bröt ut. Därutöver är det en final som garanterat betyder lite extra för några av spelarna – en av dessa är Carlos Tevez.

Anfallaren följde inte med övriga laget till San Juan under gårdagen. Han bad istället om att få åka under söndagen för att kunna vara hos sin pappa som är svårt sjuk. Tevez har tidigare pratat om hur tufft det varit för honom att se sin pappa sjuk. Fadern ska först ha fått Corona, men återhämtat sig, och har nu andra problem som gör att hans hälsa är bräcklig.

För Tevez betyder därför denna titeln förmodligen lite extra. Dessutom med tanke på att detta kan vara hans sista final med Boca Juniors. Vid en ålder av 36 år börjar han onekligen närma sig slutet på en lång och succéfylld karriär. Frågan är om detta rent av kan bli hans sista match i Boca Juniors?

Banfield tränare, Javier Sanguinetti, väntas inte göra några förändringar i sin startelva utan fortsätter på det vinnande konceptet. Russo däremot lär göra ett antal modeleringar jämfört med matchen mot Santos i onsdags. 20-årige Alan Varela kommer in på mittfältet och Ramón Ábila är åter med i anfallet. Samtidigt ser Mas ut att ta hand om vänsterbacksplatsen, vilket han gjort under höstens ligaspel, och Fabra får stå vid sidan om.

Förmodad startelva för Banfield: Arboleda: Coronel, Maldonado, Lollo, Bravo: Rodríguez: Cuero, Payero, Galoppo, Bordagaray: Fontana.

Förmodad startelva för Boca Juniors: Andrada: Buffarini, Zambrano, Izquierdoz, Mas: Capaldo, Campuzano, Varela, Cardona: Ábila, Tevez.

Avspark klockan 02:10, svensk tid.