Racing Club med ny manager – och huvudtränare

Racing Clubs nya ledarkonstellation börjar så sakteligen att ta form. En ny manager är på plats och den nye huvudtränaren väntas presenteras inom kort. 

Diego Milito och Sebastián Beccacece tog varandra i hand och lämnade Racing Club tillsammans. Men storklubben har inte legat på latsidan efter det. Istället har man jobbat hårt på att få in dels en ny manager, men också en ny huvudtränare. Båda sakerna är nu, av allt att döma, i hamn och det blir några gamla ansikten som ska leda Racing under den närmaste tiden.

På platsen som manager kommer Rubén Capria in. Han spelade i Racing vid två tillfällen – dels i slutet av 90-talet men även mellan 2004 och 2005. Caprias epoker i storklubben sammanstrålade lustigt nog aldrig med Diego Militos – mannen som han nu ska efterträda – men huvudpersonen själv menar att han hyser en stor respekt för ”El Principe”. 

Vid presskonferensen där Capria presenterades pratade han om en stor stolthet över att återigen få arbeta inom Racing Club.

”Det är en enorm tillfredsställelse att återigen vara involverad i klubben. Jag ska vara tydlig och poängtera att mitt jobb kommer vara att spetsa till alla delar av organisationen. Jag är väldigt glad och har en stor injektion med adrenalin i kroppen över att återigen få vara en del av denna förening. Jag är otroligt tacksam till Víctor (presidenten) och hela klubben”.

Rubén Capria var med redan när Racing vann ligan 2001 – den gången på planen.

Capria hade smeknamnet ”El mago” (magikern) som spelare och det återstår att se ifall det blir någon magi ifrån hans fingrar vad det gäller värvningarna framöver. En av punkterna som Diego Milito fick allra mest kritik på, under hans tid som manager, var hans rekryteringar till spelartruppen. 

Ny huvudtränare i Racing kommer Juan Antonio Pizzi att bli. Den 52-årige tränaren har lett många klubbar i Argentina genom åren, men är förmodligen mest förknippad med San Lorenzo, då detta också var den förening som han senast ledde i landet. Den epoken blev dock inte särskilt succéfylld, men så sent som 2013 ledde han storklubben till en ligatitel samtidigt som Racings ärkerival Independiente åkte ur. Ett minne som såklart gör Pizzis nya förenings supportrar lite extra glada.

Med sig som assisterande tar Pizzi bl.a. in Rafael Maceratesi som var med och vann ligaguld 2001 med Racing Club. Detta var f.ö. en väldigt efterlängtad titel då storklubben inte vunnit ligan på 35 långa år. Därför är också Maceratesi, av förklarliga själ, en stor publikfavorit bland föreningens supportrar och han kan säkert bidra med ett och annat då han vet hur storklubben fungerar. 

Juan Antonio Pizzi kommer att bli Racing Clubs nye huvudtränare.

Nu återstår arbetet med att spetsa till truppen inför den kommande säsongen som involverar spel i såväl ligaspelet som Copa Libertadores. Vad Racing kan glädjas över är att man åtminstone redan har både en ny manager – och huvudtränare på plats. Det är ändå en bra början inför det som komma skall.