Martín Payero inför finalen mot Boca: ”Om vi vinner tatuerar jag in pokalen”

Den kanske största finalen någonsin för Banfield står runt hörnet och den egenfostrade mittfältaren Martín Payero ser fram emot den. ”Om vi vinner tatuerar jag in pokalen på kroppen” säger ligans främste assistläggare den här säsongen.

I en lång intervju med den argentinska tidningen Olé berättar mittfältaren Martín Payero om sina tankar inför morgondagens final mot Boca Juniors i Copa Diego Maradona. 

”Vi har ännu inte uppnått något. Visst, vi har tagit ett stort kliv och kommit såhär långt, men på söndag är det en final som ska spelas. Den ska avgöra om vi kommer skriva historia eller inte. Det var längesedan som Banfield nådde en final och vi vill skriva in oss i föreningens historia. Fortfarande återstår ett sista steg, men vi har uppfyllt vårt första mål som var att ta oss till finalen”.

Martín Payero har hunnit fylla 22 år och är fostrad i Banfield. Under fjolårssäsongen var han utlånad till Talleres, men i år har det inte varit något snack om ifall den passningsskicklige mittfältaren skulle få en plats i Javier Sanguinettis startelva.

”Många av oss i laget har känt varandra länge. Vissa har jag spelat med i ungdomslaget och bott med på klubbens internat. Idag är det mer än tillfredsställande att se dom vid min sida när vi ska spela en final”.

Payero är ursprungligen ifrån det lilla samhället Pascansas utanför Córdoba och han medger att det kostade mycket svett och tårar för honom att lämna sin födelsestad i unga år för att spela i Banfields ungdomslag. Idag är det dock inget beslut som mittfältaren ångrar.

”När du väljer att satsa på att bli fotbollsspelare, då vet du att du kommer att försaka många saker. Fotbollen ger dig mycket, men den tar också en del. Men sanningen är den att fotbollen har gett mig massvis med saker och jag ångrar ingenting. Jag tog denna möjlighet. Det var det som gav mig styrka, och det är för denna dröm (om en titel) som jag kom till Banfield en gång i tiden”. 

22-åringen har såklart mål och drömmar om framtiden, men menar samtidigt att han inte har något emot att spela i Banfield under många år framöver.

”Just nu är bara mitt fokus på att vinna Copa Diego Maradona. Efter det får vi se. Jag skulle gilla att stanna i föreningen under lång tid framöver. Det är trots allt bara under dom senaste 6 månaderna som jag fått spela kontinuerligt”. 

Avslutningsvis slår Payero fast vad han kommer göra ifall Banfield vinner finalen under morgondagen.

”Då tatuerar jag in pokalen på kroppen”.