Lanús mosade Vélez – klara för final

Lanús körde över Vélez under gårdagen och är därmed klara för finalen av Copa Sudamericana. 

Zubeldías lag hade med sig ett 1–0-resultat ifrån det första mötet när man gjorde sig redo för returen på hemmaplan under gårdagen. Med stor övertygelse och med en välfungerande taktik i bagaget körde man över Vélez med hela 3–0. 

Visserligen hjälpte det såklart till att bortalaget drog på sig ett onödigt rött kort under slutet av den första halvleken. Cristian Tarragona gick in med sulan först mot Lautaro Acosta och det var inget snack ifrån domarens sida när han drog upp det röda kortet. Reducerade till tio man hade Vélez det ännu jobbigare att få ordning på sitt anfallsspel och med tanke på att man behövde göra mål, för att gå vidare, såg det onekligen mörkt ut.

Inte blev det bättre när Tomás Belmonte nickade in ledningsmålet för Lanús bara några minuter efter utvisningen. Det brukar heta att en olycka sällan kommer ensam och det stämde väldigt bra in på Vélez denna sommarkväll i Lanús. 2–0-målet kom sedan efter kvarten spelad i den andra halvleken. Ett inlägg ifrån högerkanten gleds tillbaka av Pedro De la Vega och Nicolás Orsini kunde lägga in bollen i öppet mål. 

Luften hade vid det här laget gått ur Vélez som med vetskapen om att man behövde göra 3 mål, med en man mindre, inte kunde förmå sig själva att hitta ny energi. Istället fastställde den 20-årige vänsterbacken, Alexandro Bernabei, slutresultatet med sitt 3–0-mål i den 88:e matchminuten. Framspelad av två veteraner då 37-årige Belluschi slog ut bollen till den 40-årige Pepe Sand, som i sin tur placerade ett perfekt inlägg på Bernabeis panna. 

Lanús är därmed klara för finalen av Copa Sudamericana, som ska spelas på Estadio Mario Alberto Kempes i Córdoba den 23 januari. Man blir gång på gång imponerad över hur otroligt bra detta lag fungerar under tränaren Luis Zubeldías ledning. Han har en stor del i denna framgång. 

I finalen väntar antingen Defensa y Justicia eller chilenska Coquimbo. Dessa båda ska spela sin returmatch på söndag i Buenos Aires.