Gallardo: ”Det jag såg på planen fyllde mig med stolthet”

Marcelo Gallardo var såklart besviken över att äventyret i Copa Libertadores nu är över, men visade samtidigt upp en stolthet över sina spelare och det dom presterade under gårdagen. 

River Plate besegrade Palmeiras med 2–0 under gårdagen på bortaplan i returmötet av semifinalen i årets Copa Libertadores. Men man blev ändå utslagna eftersom brasilianarna hade vunnit det första mötet med 3–0 i Argentina. Trots uttåget ur turneringen var ändå Marcelo Gallardo nöjd med sina spelare och deras insats under gårdagen.

”Mina spelare har gjort att jag känt mig representerad ute på planen, dom har gjort mig känslosam på det sätt som dom spelade på. Jag är stolt över inställningen som vi tog oss an matchen på. Det är en stark känsla när du kollar på ditt lag och känner dig representerad ute på planen. Jag kan inte begära så mycket mer som tränare”. 

Gallardo var inte intresserad av att prata om dom uteblivna straffarna eller det bortdömda målet. Han ville enbart ösa lovord över sina spelare på presskonferensen efteråt.  

”Jag är tacksam gentemot spelarna för denna match. Det jag såg ikväll fyllde mig med stolthet över dom och mitt yrke”.