Efter Coronakaoset – kan Defensa vinna mot Coquimbo?

Kan Defensa samla ihop sig efter förra veckans jobbiga Coronakaos?

Den första matchen, av semifinalmötet i Copa Sudamericana, skulle ha spelats i torsdags, men ett mindre utbrott av COVID-19 i Defensas trupp gjorde att matchen sköts upp och att spelplatsen ändrades. Idag ska dom båda lagen drabba samman i Paraguay – istället för Chile – och Defensa y Justicia gör det utan flera bärande spelare i laget.

Washington Camacho, Rafael Delgado och Francisco Pizzini testades allihopa positivt för Coronaviruset i Chile och sitter fortfarande isolerade på spelarhotellet i grannlandet i väntan på ett negativt testresultat. Samtidigt ska Crespo och övriga i laget göra sig redo för en match som ska spelas i Paraguays huvudstad Asunción. 

Anledningen till att spelplatsen har ändrats var av sanitära själ enligt Sydamerikas fotbollsförbund CONMEBOL. Personligen vet jag inte om där är så värst många färre fall av Corona i Paraguay, jämfört med Chile, men det är alltså här matchen nu ska spelas. Coquimbo har protesterat högljutt över att matchen flyttats, men har, föga förvånande, inte fått något gehör ifrån CONMEBOL. 

Med dom olika bortfallen i Defensa y Justicia får Hernán Crespo klippa och klistra lite i sin startelva och det ser ut som att han kommer ställa upp enligt följande.

Unsain: Paredes, Frías, Martínez: Rius, Escalante, Larralde, Brítez: Bou, Romero, Isnaldo.

Ett 3-4-3 som viskar om att Crespo går på nock redan i afton. Matchen har avspark klockan 23:15, svensk tid, och returen spelas om en vecka.