Är Néstor Gorosito San Lorenzos nye tränare?

Det har redan börjats spekuleras kring vem som ska ta över tränaruppdraget i San Lorenzo efter Mariano Soso, och en av dom som nämnts flitigast är Néstor Gorosito.

San Lorenzos säsong i Copa Diego Maradona är över och det dröjer nu ungefär en månad innan ligamatcherna drar igång igen. Men arbetet för att hitta en ny huvudtränare är redan igång och en specifik kandidat har nämnts flitigare än andra under dom senaste dagarna.

Néstor Gorosito har en historia i San Lorenzo som gör honom väldigt kompatibel med storklubben. Under inledningen på 90-talet var han en av stjärnorna i föreningen och slog sig dessutom in i landslaget.

Som tränare har han också lett San Lorenzo vid ett tillfällen. Åren 2003 till 2004 tränade han storklubben, men utan någon vidare succé som följd. Istället har hans största bedrifter, som tränare, kommit i andra föreningar.

Bland annat tog han Tigre till en överraskande seger i Copa de la Superliga 2019 – där man besegrade Boca Juniors i finalen – och fick äran att spela Copa Libertadores under den nästkommande säsongen.

Efter epoken med Tigre har Gorosito tillhört den paraguayanska storklubben Olimpia där han blev mästare under hösten. Nu ryktas han alltså till San Lorenzo och sägs vara klubbens huvudfokus i deras tränarjakt.

Presidenten Marcelo Tinelli har uttalat sig såhär om Gorosito.

”Till Pipo (Gorosito) har jag en stark hängivenhet till eftersom jag varit supporter till San Lorenzo under hela mitt liv, så därför är det en speciell situation för mig. Dessvärre har inte klubbens och Pipos vägar sammanstrålat än, men det är jag säker på att dom kommer att göra någon gång. Sen om det bli imorgon eller om ett år vet jag inte. Pipo är en person som står väldigt nära klubben och som vi tycker väldigt mycket om”.