Omgångens lag: 11

Den sista omgången av Copa Diego Maradona är färdigspelad. Nu återstår endast en final och därför är detta också säsongens allra sista ”omgångens lag”.  

Finalisterna i Copa Diego Maradona är klara och det blev Boca Juniors som ska få möta överraskningen Banfield under den kommande helgen. Därmed är detta den sista ”omgångens elva” som tas ut denna säsong. Efter kommande helgs final kommer enkoppmate.com istället att ta ut säsongens lag – med speciella priser i varje lagdel. 

Men detta är ett senare projekt. Nu kollar vi istället in säsongens allra sista ”omgångens lag”.

Målvakt:

Lucas Acosta. Lanús (1) Kommentar: Har varit petad till förmån för Morales som gjort det exemplariskt i Copa Sudamericana. Acosta har istället fått spela i ligaspelet och gjorde en fantastisk insats mot Central under helgen som var. Stod för flertalet högkvalitativa räddningar. 

Försvarare:

Ousmane Ndong. Lanús (1) Kommentar: Var precis som hela Lanús-försvaret prickfri mot Central. Spännande mittback som borde kunna få mer speltid under den kommande säsongen. 

Hernán De La Fuente. Vélez Sarsfield (1) Kommentar: Målskytt i Vélez segermatch mot Godoy Cruz. Stabil insats rakt igenom. 

Nahuel Tenaglia. Talleres (2) Kommentar: Tenaglia har länge varit en av seriens bättre ytterbackar och denna säsong har inte varit något undantag. Förutom att han oftast är prickfri bakåt är han även farlig i det offensiva spelet. Stod för ett av målen i gårdagens seger mot Colón. 

Mittfältare:

Edwin Cardona. Boca Juniors (3) Kommentar: Cardonas återkomst till Boca Juniors har blivit väldigt lyckad och colombianen har genomgående hållit en väldigt hög nivå. Var matchens bästa spelare mot Argentinos i helgen och låg bakom det mesta som skedde offensivt. 

Tomás Pochettino. Talleres (4) Kommentar: Har varit en av höstsäsongens genomgående bästa mittfältare i Argentina. Alltid delaktig i offensiven och står precis på gränsen till att lämna för större uppdrag i Europa. 

Martín Payero. Banfield (1) Kommentar: Krönte sin insats under gårdagen med en praktfull frispark upp i ena krysset. Ett mål som i förlängningen innebär att Banfield spelar final till helgen istället för klubben som Payero var utlånad till ifjol – Talleres. 

Mauricio Cuero. Banfield (3) Kommentar: Stod för en fin insats mot San Lorenzo under gårdagen där han bl.a. hittade in med ett perfekt inlägg till Bordagarays öppningsmål. Skapar alltid oreda ifrån sin högerkant och har varit en av Banfields viktigaste spelare den här hösten. 

Anfallare:

Alan Velasco. Independiente (2) Kommentar: Höstens stora genombrott i Independiente släckte River Plates gulddrömmar i lördags med sina dubbla mål. Velasco har bara hunnit fylla 18 år, men har redan denna säsong stått för fem mål på elva matcher. Frågan är hur länge denne guldklimp finns kvar i Independiente med tanke på att föreningen behöver sälja för att få ordning på sin sargade ekonomi.

Lisandro López. Racing Club (1) Kommentar: Målet kom tillslut för Lisandro López och något talande kom det också i Beccaceces sista match. Lagkaptenen kommer ha en stor betydelse i uppbyggandet av ett nytt lag kring en ny tränare inför den kommande säsongen. 

Diego Valoyes. Talleres (3) Kommentar: Valoyes smäller just nu in mål på ett sådant självklart vis att man knappt reagerar längre. Nu räckte det inte hela vägen för Talleres del, men Valoyes och hans lagkamrater kan ändå vara nöjda en väl genomförd säsong. 

Tränare: 

Javier Sanguinetti. Banfield (3) Kommentar: Ja vad ska man säga? Man slutar inte att förvånas, imponeras och beundras av detta Banfield som Sanguinetti fått ihop på extremt kort tid till ett vinnande lag. Efter att ha krossat San Lorenzo under gårdagen väntar nu en final mot Boca Juniors till helgen. Här kan man komma att säkra sin andra ligatitel i historien. Stort!