Kaos i San Lorenzo – slagsmål och storstryk mot Banfield

Som om det inte var nog med ytterligare ett tungt nederlag på planen skakades storklubben San Lorenzo av ett slagsmål i omklädningsrummet efter Banfield-matchen. Samtidigt ser Mariano Soso ut att få sparken som tränare. Kaos!

San Lorenzos genomklappning mot Banfield under gårdagen var kanske inte särskilt överraskande sett till hur dom båda lagen har presterat under den senaste tiden. Samtidigt var det ganska tydligt, under matchens gång, att bortalaget inte är en förening i harmoni just nu. 

Det har pyrt under ytan en längre tid med interna slitningar inom laget och detta briserade ordentligt efter gårdagens förlust mot Banfield. Bröderna Óscar – och Ángel Romero hamnade i blickfånget redan innan Copa Diego Maradona drog igång i höstas. Den gången handlade det om att Ángel sparkade ner den unge talangen Herrera på träningen och skadade honom så pass illa att han ännu inte har spelat någon match igen. 

Rapporterna vid detta tillfälle handlade om att övriga spelare i truppen hade väldigt svårt för bröderna som inte var villiga att anpassa sig till gruppen . Efter gårdagens förlust kom nästa kapitel i denna soppa. Mittbackstalangen Federico Gattoni syntes munhuggas med Ángel Romero efter matchen, när spelarna fortfarande var på planen, och väl inne i omklädningsrummet ska målvakten Monetti gett den ene brodern en rak höger.

Resultatet av detta blev att bröderna Romero lämnade omklädningsrummet på Banfields hemmaplan, utan att byta om, i en bil medan övriga spelare åkte tillbaka till föreningens träningsanläggning i spelarbussen. 

Samtidigt ser tränaren Mariano Soso ut att få lämna föreningen. Det har visserligen ännu inte kommit något officiellt uttalande ifrån klubben, men mycket tyder på att dom dåliga resultaten, i kombination med att han har tappat omklädningsrummet, kommer att leda till tränarens avgång. I sådana fall blev det en väldigt kort vistelse i San Lorenzo för Sosos del som anlände i mars förra året.