Hoy esTamos más junTos que nunca

Idag är en speciell dag. Det var längesedan som Talleres var såhär nära en inhemsk ligatitel, samtidigt är det en lång väg kvar att vandra. Kanske behövs det att vi är mer samlade nu, än någonsin, en dag som denna.

Frasen i rubriken är ett citat ifrån Nahuel Bustos twitterkonto. Den f.d. Talleres-anfallaren, som idag tillhör spanska Girona, följer såklart fortfarande sitt gamla lag i Argentina ifrån andra sidan av jordklotet. Det har han alltid gjort och det kommer han förmodligen alltid att göra. Ikväll är inget undantag.

Ikväll är det bara seger som gäller för Talleres del när man reser till Santa Fe för avslutningen mot Colón. Banfield befinner sig just nu precis ovanför Talleres i gruppen som i afton ska avgöras. Banfield har en poäng till godo och därför är det vinna eller försvinna för Alexander Medina och hans spelare.

Läget i truppen är bra för Talleres del. Mittbacksgeneralen Komar är visserligen avstängd, vilket såklart är ett tungt avbräck, men i övrigt ska man kunna ställa bästa möjliga lag på planen.

För motståndet står ett, visserligen avsågat, Colón men som inte ska underskattas för det. Santa Fe-klubben har nämligen den kanske bästa anfallaren i Copa Diego Maradona under hösten – en stekhet Pulga Rodríguez – och då vet man aldrig vad som kan hända.

Parallellt drabbar Banfield samman med San Lorenzo på hemmaplan. El Ciclón har varit svårbedömda den senaste tiden och föll senast hemma mot Gimnasia – vilket släckte deras finaldrömmar helt och hållet. Tränaren Mariano Soso är pressade och mycket talar för att han kommer gå stenhårt efter en seger. Det blir således ingen lätt match för Banfield, även om dom trivs med att ligga på kontring.

Avslutningsvis ska man inte glömma att Gimnasia har en liten chans att gå om såväl Banfield som Talleres ifall dessa förlorar och tappar poäng – samtidigt som Gimnasia besegrar Tucumán på hemmaplan i vad som är bortalagets tränare, Ricardo Zielinskis, sista match.

Dramatik utlovas även i afton. Hoy esTamos más junTos que nunca.

**

Förmodad startelva för Colón: Burián: Garcés, Bianchi, Piovi: Vigo, Aliendro, Lértora, Pierotti, Escobar: Farías, Pulga Rodríguez.

Förmodad startelva för Talleres: Blázques: Schott, Tenaglia, Pérez, Díaz: Valoyes, Méndez, Navarro: Pochettino: Fragapane, Auzquí.

Förmodad startelva för Banfield: Arboleda: Coronel, Maldonado, Sosa, Bravo: Payero, Rodríguez, Galoppo: Cuero, Fontana, Bordagaray.

Förmodad startelva för San Lorenzo: Monetti: Salazar, Gattoni, Donatti, Mercau: Sabella, Ramírez: Palacios: Peralta Bauer, Nico Fernández, Ángel Romero.

Förmodad startelva för Gimnasia: Broun: Weigandt, Palazzo, Guiffrey, Melluso: Ayala, Mancilla: Ramírez, Alemán, García: Contín.

Förmodad startelva för Tucumán: Lucchetti: Ortiz, Cabral, Ortiz, Patrón: Melano, Mussis, Heredia, Carrera: Lotti, Alustiza.