Cristian Pavón tillbaka i Boca igen: ”Välkommen tillbaka”

Cristian Pavón har återigen landat på argentinsk mark efter utlåningen till LA Galaxy och ska nu börja tränare med Boca Juniors igen.

Det har nu gått 1,5 år sedan Cristian Pavón senaste spelade för Boca Juniors. I början av augusti 2019 lämnade han för LA Galaxy i MLS och har sedan dess spelat i den amerikanska högstadivisionen. Men eftersom parterna inte kunde komma överens om ett nytt kontrakt återvänder han nu till Boca Juniors. 

LA Galaxy tränades, vid Pavóns övergång, av den f.d. Boca-tränare Guillermo Barros Schelotto, men han har nu lämnat sitt uppdrag och klubben tränas istället av Greg Vanney. Den nye tränaren har visserligen uttryckt att han gärna ser Pavón fortsätta i LA Galaxy, men att det då krävs en ny deal med den argentinska storklubben.

På sin hemsida har Boca hälsat Pavón välkommen tillbaka till föreningen och bekräftat att spelaren framöver finns tillgänglig för tränare Russo om han skulle vilja det. 

”Fotbollsverksamhet i klubben med Marcelo Delgado, Raúl Cascini och Jorge Bermúdez vill uttrycka sin glädje över återkomsten och uttryckligen säga välkommen tillbaka till föreningen”.

Det är inte troligt att Pavón kommer finnas med i någon av dom avslutande matcherna på säsongen, men till nästa turnering återstår det att se ifall 24-åringen (snart 25) är kvar eller inte.