Avgörandets timme är slagen

Ikväll ska det avgöras vilka som tar den första finalplatsen av två i Copa Diego Maradona. River Plate borde satsa allt på ligaspelet efter veckans debacle mot Palmeiras i Copa Libertadores.

Faktum är att det är precis detta som Gallardo ser ut att göra. Rivers framgångsrike tränare vill väldigt gärna avsluta säsongen med en titel och med tanke på att utgången i Copa Libertadores ser dyster ut, efter 0-3 mot Palmeiras, inbringar ligaspelet istället lite hopp.

Samtidigt verkar Gallardo gå i tankebanorna att en seger mot Independiente i afton skulle kunna generera lite välbehövlig energi till returmötet i Brasilien under den nästkommande vecka. Därför kommer han, av allt att döma, ställa upp med en väldigt stark startelva ikväll mot Independiente.

Russo och Boca Juniors å sin sida har tankarna mer inriktade på returmötet med Santos. Den första matchen slutade som bekant mållöst och pga. av detta är mötet tämligen öppet inför returen. Det ska dock poängteras att Boca har en betydligt bredare trupp än River och kan rotera rätt kraftigt utan att kvalitén sjunker nämnvärt.

För Rivers del är förutsättningarna ganska klara. Man måste besegra Independiente samtidigt som Boca måste tappa poäng mot Argentinos Juniors. För faktum är att även Argentinos har chansen att ta sig vidare och skulle dom vinna mot Boca, samtidig som River tappar poäng – ja då är Argentinos vidare.

Dramatiskt kommer det att bli och spänning utlovas. Avgörandets timme är slagen.

Förmodad startelva för River Plate: Armani: Casco, Rojas, Pinola, Angileri: Zuculini, Ponzio, Fernández: Álvarez, Borré, Carrascal.

Förmodad startelva för Independiente: Sosa: Bustos, Barreto, Barboza, Rodríguez: Blanco, Romero, Soñora: Menéndez, Romero, Velasco.

Förmodad startelva för Argentinos Juniors: Chaves: Sandoval, Torrén, Quintana, Mac Allister: Ibarra, Vera, Sosa, Romero: Hauche, Pucheta.

Förmodad startelva för Boca Juniors: Rossi: Buffarini, Zambrano, Ávila, Mas: Zeballos, Jara, Varela, Obando: Zárate, Ábila.

Avspark i samtliga fyra matcher är klockan 01:30, svensk tid.