Röster efter Bocas mållösa match mot Santos

Det blev ingen klang och jubelföreställning mellan Boca Juniors och Santos i en match som slutade mållöst.

Där fanns inte särskilt många målsituationer att ta med sig ifrån mötet mellan Boca Juniors och Santos under onsdagskvällen. Båda lagen spelade väldigt reserverat och chanserna uteblev.

Närmast för hemmalaget var Carlos Tevez och Sebastián Villa, men den där sista lilla detaljen saknades för att chanserna skulle konkretiseras till mål. Efter matchen var det en ganska svårläst hemmatränare i Russo som mötte pressen.

”Om du tittar på årets Copa har vi i Boca förlorat väldigt få matcher och även vunnit på bortaplan. Om detta var den utgången på matchen som vi hade hoppats på? Nej. Men samtidigt vet vi hur dessa matcher brukar vara. Man måste alltid försöka göra det bästa ifrån sig, med mycket lugn”.

Russo menade vidare att matchen i sig var väldigt långsam och utan särskilt många tempoökningar vilket gjorde den svårspelad.

”Matchen var väldigt långsam och vi lyckades inte ändra rytmen och tempot i den, vilket komplicerad saker för oss. Precis som en semifinal i Copa Libertadores alltid kan komplicera för dig. Det är svårt, som alltid. Men detta möte varar i 180 minuter”.

Carlos Tevez var lite mer frispråkig efter matchen, än sin tränare, men slog också fast att det var en svårspelad match.

”Det var en tajt match. Men lyckligtvis lyckades dom inte göra något mål på oss. På deras hemmaplan måste dom gå mer framåt och då kan vi såra dom. Vi känner oss lugna inför returen”.

Tevez gjorde sin 66:e match i Copa Libertadores under gårdagen och är därmed bara sju – respektive åtta matcher bakom Román Riquelme och Clemente Rodríguez som har flest Libertadores-matcher med Boca Juniors genom åren.

Avslutningsvis slog Tevez fast att mötet är helt jämnt inför returen.