Pepe Sand matchvinnare för Lanús mot Vélez

Lanús vann det första semifinalmötet av två mot Vélez Sarsfield under gårdagen. Pepe Sand blev stor matchvinnare för gästerna.

Det blev precis så underhållande som jag, på förhand, trodde att det skulle bli. Vélez och Lanús bjöd båda upp till dans och inget av lagen var intresserade av ett 0-0-resultat.

Vélez hade ett utomordentligt bra läge att ta ledningen, redan efter 27 minuter,  när Lanús målvakt Morales kapade undan benen på Centurión och domaren pekade på straffpunkten. Fram stegade Cristian Tarragona, men 20-årige Morales gick åt rätt håll och kunde rädda den relativt lösa straffen.

Istället för en hemmaledning tog Lanús sakteligen över matchen. Efter ett inspel ifrån höger dök 40-årige Pepe Sand upp i mitten och kunde trycka dit ledningsmålet för gästerna.

Det är makalöst hur fantastiskt duktig Pepe Sand är på att alltid befinna sig på rätt plats, vid rätt tillfälle, när bollen dyker upp i straffområdet. Han är numera, med råge, Lanús bäste målgörare genom alla tider och fortsätter att ösa in mål för föreningen.

Vélez försökte hämta sig under den andra halvleken, men kunde inte förmå sig att överlista den storspelande Morales i bortamålet. Lanús vann matchen med 1-0 och skaffade sig ett exemplariskt utgångsläge inför returmötet om en vecka.