River Plate föll tungt mot Palmeiras

Det första mötet av semifinalerna mellan River Plate och Palmeiras i årets Copa Libertadores slutade med en rejäl käftsmäll för argentinarna. Kan man resa sig ifrån detta?

River Plate såg nervösa – och tagna ut av stundens allvar när man sprang in på Independientes hemmaplan för att möta Palmeiras under gårdagen. Även om den argentinska storklubben inledde matchen förtroendegivande, där Carrascal och Borré var nära att ge hemmalaget ledningen, gick sedan allting snett och Palmeiras tog över tillställningen.

Öppningsmålet tillkom på ett aningen märkligt sätt. Ett inspel i boxen togs bort av Armani med fötterna, målvakten kom på mellanhand, och det nästkommande avslutet ifrån Roni ställde målvakten totalt då det dessutom touchade en försvarare på vägen mot målet. Den första halvleken kunde sedan ha slutat ännu värre för Rivers del om Gustavo Scarpas mål godkänts, men domaren dömde korrekt bort det då Luiz Adriano var offiside i förstaläget.

Samme Luiz Adriano ställde istället till det för River under dom inledande minuterna av den andra halvleken. Anfallaren använde sin kropp på ett exceptionellt bra sätt, vände bort Rojas som hamnade på mellanhand, drog ifrån och rullade in bollen under en utrusande Armani.

Gallardo skrattade uppgivet ifrån bänken. Det skulle dock bli ännu värre för River Plate innan domaren blåste av matchen. Jorge Carrascal drog på sig ett extremt onödigt, men korrekt dömt, rött kort efter timmen spelad. Två minuter senare gjorde Matias Vina 3-0 på nick efter en fin frispark av Gustavo Scarpa och rullgardinen åkte ner för Rivers del.

Gallardo försökte blåsa nytt liv i sitt lag med några byten, men Palmeiras försvarade sin ledningen på ett väldigt bra sätt . Nu krävs ett mirakel i returen om River Plate ska ha någon som helst chans att ta sig vidare till en tredje raka final i Copa Libertadores.