Lanús mot Vélez i Copa Sudamericana

Ett argentinsk möte väntar i den ena semifinalen av Copa Sudamericana, vars första mötet spelas i afton, när Vélez och Lanús drabbar samman på Estadio José Amalfitani i Buenos Aires.

Det har varit en, minst sagt, turbulent uppladdning för bortalaget inför detta dubbelmöte. Vid dom obligatoriska Coronatesterna, inför mötet, upptäcktes fyra nya fall av COVID-19 i Lanús trupp. Spelarna det skulle handla om var Facundo Quignón, José Luis Gómez, Alexandro Bernabei och Lautaro Morales – där dom två sistnämna skulle ha fått det för andra gången.

Men efter många om och men togs testerna om och då visade det sig att ingen hade ett positivt resultat. Goda nyheter för Lanús då flera av dessa spelare är tilltänkta för Zubeldías startelva.

Inget av lagen har haft en särskilt positiv ligasäsong i höst, utan framgångarna har istället kommit i Copa Sudamericana där man nu alltså är framme vid semifinalerna.

Såväl Pellegrino som Zubeldía väntas ställa upp med starkast möjliga lag i afton och med varsin startelva som är skapta för att gå framåt och inte avvvakta.

Förmodad startelva för Vélez Sarsfield: Hoyos: Guidara, Giannetti, Abram, Ortega: Mancuello, Álvarez: Centurión, Almada, Janson: Tarragona.

Förmodad startelva för Lanús: Morales: Aguirre, Burdisso, Pérez, Bernabei: Quignón, Belmonte: De la Vega, Orsini, Acosta: Sand.

Avspark är klockan 01:30, svensk tid.