Burruchaga förbannad på Independientes styrelse: ”dom respektera inte mig som manager”

Jorge Burruchaga lämnar sin position som manager för Independiente med omedelbar verkan och riktar samtidigt skarp kritik mot klubbens ledning.

Under gårdagen blev det slutligen officiellt att Jorge Burruchaga inte kommer att fortsätta som manager för Independiente. Samtidigt valde den avhoppande managern att rikta skarp kritik mot klubbens ledning.

”Dom frågade inte mig om en eventuell förlängning med Pusineri (huvudtränaren), dom respekterar inte mig som manager. Därför valde jag att hoppa av mitt uppdrag. Det återstod två matcher, men jag visste att jag inte kunde fortsätta såhär”.

Independiente har länge haft ekonomiska problem – något som bekräftades ytterligare under den föregående veckan då nya siffror redovisades som pekade på en mångmiljonskuld för föreningen. 

Burruchaga menar själv att dagens Independiente saknar riktning mot var man vill ta sig.

”Jag hade en förhoppning om vart vi skulle röra oss mot, hur vi kunde göra saker annorlunda. Dagens Independiente saknar riktning. Det var inte såhär jag tänkte avsluta min tid i klubben, jag tänkte stanna kontraktet ut. Jag lämnar eftersom jag inte känner mig respekterad. Jag har försökt få ihop ett möte med alla i styrelsen under över en veckas tid, men ingen pratar med mig. Igår tog inte bröderna Moyano (presidenten) emot mig utan jag pratade endast med Maldonado och Liusing”.

Utöver detta är det fortfarande osäkert om huvudtränaren Lucas Pusineri kommer att fortsätta efter att Copa Diego Maradona är färdigspelad. Det mesta tyder dock på att tränarens kontakt inte kommer att förlängas då majoriteten av styrelsen saknar förtroende för honom.