Boca med siktet inställt på dubbla finaler

Under onsdagskvällen tar Boca Juniors emot Santos på La Bombonera i Buenos Aires. Siktet är inställt på en ny final i Sydamerikas största turnering.

Det kommer onekligen att bli en spännande vecka för alla Boca Juniors sympatisörer. Storklubben har chansen att ta sig till två finaler. Dels handlar det om finalen i Copa Libertadores, men också finalen hemma i det inhemska ligaspelet. 

Ikväll inleds semifinaldubbelmötet mot brasilianska Santos och tränaren Russo kommer kunna ställa, i princip, bästa möjliga lag på planen. Det enda frågetecknet ligger egentligen kring den ena centrala mittfältspositionen. Jorman Campuzano blev utvisad mot River Plate, i ligaspelet under helgen som var, men hann dessutom med att dra på sig en sträckning som gör att han inte kan spela i afton. Den mest troliga ersättaren är Pulpo González som precis kommit tillbaka efter en mindre skadeperiod. 

Dock ska Russo vara lite tveksam till ifall den rutinerade mittfältaren redan är redo för att starta och dom närmaste timmarna kommer att bli avgörande. Skulle González inte kunna spela är det mest troliga alternativet att Leandro Jara flyttas upp ifrån högerbacksplatsen, till mittfältet precis som han gjorde i mötet med River, och att Buffarini tar hand om platsen i backlinjen.

I övrigt kommer Boca att ställa upp med starkast möjliga lag. Flera spelare fick lite välbehövlig vila mot River Plate i helgen och Lisandro López, Frank Fabra samt Eduardo Salvio spelade inte en enda minut.

Förmodad startelva för Boca Juniors: Andrada: Jara, López, Izquierdoz, Fabra: Salvio, González, Capaldo, Villa: Tevez, Soldano. 

**

Efter River Plates fadäs mot Palmeiras under gårdagen återstår det att se ifall Boca kan lyckas bättre mot en brasiliansk storklubb. Santos har också imponerat stort under årets Copa Libertadores och har många kvalitetsspelare i truppen. 

En spelare som det pratats lite extra om är den 18-årige anfallaren Kaio Jorge som beskrivits som ”den nye Neymar”. Talangen stod för tre av målen när Santos slog ut Grêmio i kvartsfinalen med sammanlagt 5–2. Men även den venezuelanske landslagsmannen, Yeferson Soteldo, är sevärd. 

Förväntat startelva för Santos: John: Pará, Veríssimo, Peres, Jonatan: Sandry, Pituca, Jobson: Marinho, Kaio Jorge, Soteldo. 

Avspark är ikväll klockan 23:15, svensk tid.