River med hopp om en tredje raka final

River Plate inleder semifinaldubbelmötet mot brasilianska Palmeiras under tisdagskvällen, på Estadio Monumental, med förhoppningen om att nå en tredje raka Copa Libertadores-final.

”Los Millonarios” och Marcelo Gallardo har nästan blivit synonyma med finaler, segrar och Copa Libertadores. Under tränarens sjuåriga epok i klubben har man vunnit i princip allt som går att vinna och Copa Libertadores har blivit Gallardos favoritturneringen nummer ett. 

2015 vann han turneringen för första gången efter en fantastisk final mot mexikanska Tigres och 2018 kom nästa titel i Libertadores efter det väldigt omtumlande finaldubbelmötet mot Boca Juniors – som fick avgöras på Estadio Santiago Bernabeú i Madrid efter kaosartade scener hemma i Buenos Aires.

Ikväll har River Plate chansen att ta sig vidare till ytterligare en final. Det skulle i sådana fall bli den tredje raka efter att under fjolåret förlorat mot Flamengo i finalen som spelades i Peru. För motståndet står denna afton ytterligare en brasiliansk storklubb i form av Palmeiras. 

Klubben ifrån São Paulo är fortfarande obesegrade i årets turnering och vann sin grupp i överlägsen stil. Därefter har man, utan några större problem, avfärdat Delfín och Libertad i åttondelen – respektive kvartsfinalen. Nu väntar alltså River Plate och det kommer utan tvekan vara det svåraste testet hittills för Palmeiras del, men även för den argentinska storklubben. 

Gallardo ser ut att ställa ungefär samma lag på benen som mot Boca Juniors, under helgen som var, men med några små justeringar. Milton Casco är äntligen skadefri och ser ut att ta hand om vänsterbacksplatsen, Matías Suárez kommer givetvis in i anfallet och mittfältet formeras, som det gjort under hela Libertadores, med Pérez, Fernández och De La Cruz.

Förväntad startelva för River Plate: Armani: Montiel, Rojas, Paulo Díaz, Casco: Pérez, Fernández, De La Cruz: Suárez, Borré, Carrascal. 

Matchen har avspark i afton klockan 01:30, svensk tid.