Ett intensivt derby slutade oavgjort

Lördagens Superclásico innehöll det mesta och lite till. I slutändan blev det varsin poäng för dom båda ärkerivalerna.

Ett Superclásico är, som sagt, alltid ett Superclásico med allt vad det innebär och gårdagens möte på La Bombonera var givetvis inget undantag.

Båda lagen gick in till matchen med vetskapen om att en finalplats i Copa Diego Maradona stod på spel. Inför drabbningen låg dom båda nämligen på en delad förstaplats i sin grupp och med endast en match kvar, efter denna omgång, skulle en eventuell segrare i derbyt skaffa sig ett utmärkt utgångsläge inför avslutningen.

Boca inledde matchen bäst och kunde också hitta ett ledningsmål under den första halvleken. Ett perfekt inspel ifrån vänster ifrån Emmanuel Mas hittade fram till Ramón Ábila som kunde trycka dit ledningsmålet.

Matchen innehöll många närkamper och förmodligen skulle Jorman Campuzano ha blivit utvisad, för en armbåge, redan under den första halvleken ifall domaren sett exakt vad som hände.

Istället kom Campuzanos röda i början av den andra halvleken. Med endast tio man på planen fick Boca kämpa ännu hårdare för att hålla borta River ifrån sitt straffområde. Gallardo gjorde några intressanta byten där ett av dessa skulle hamna lite extra i blickfånget.

Federico Girotti hoppade in i den 68:e minuten och sex minuter senare nickade han dit 1-1 efter ett vackert inlägg ifrån Gonzalo Montiel. Med vind i seglen tryckte River på ännu mer och ledningsmålet kom också efter ytterligare en nick. Denna gång var det Rafael Borré som höll sig framme på ett inspel av Nacho Fernández.

Boca såg ut som ett slaget lag, men ytterligare en utvisning skulle påverka matchen. Enzo Pérez gick in klantigt på Capaldo och domaren drog upp sitt andra röda kort för kvällen.

Utvisningen gav Boca lite ny energi och efter en fantastisk fin aktion av Carlos Tevez avslutade Sebastián Villa med ett otroligt elegant avslut. Boca räddade därmed en poäng i en väldigt stökig tillställning som, förutom dom två röda korten, innehöll många situationer som kunde renderat i fler utvisningar.

Därmed är det en liten fördel för Boca Juniors inför gruppavslutningen om en vecka. Man har samma poäng som River Plate, men med en marginellt bättre målskillnad. I avslutningen möter Boca Argentinos Juniors på bortaplan medan River tar emot Independiente.