Tidernas tidigaste derby – Vem får inleda året på bästa sätt?

2021 rivstartar med ett Superclásico som blir tidernas tidigaste derby, på året, mellan Boca Juniors och River Plate. Vem får inleda det nya året på bästa sätt?

Den 6 februari 1932 spelades det derbyt som fram tills dagens datum varit det tidigaste mötet mellan Boca Juniors och River Plate. Dagens mötet kommer därför att slå detta rekord med hästlängder och det kommer kanske dröja många år innan vi får ett tidigare derby, på året, mellan lagen.

1932 vann Boca med 3-0 – hur dagens match slutar återstår att se. Vad som står klart är att oavsett hur spekulationerna varit på förhand verkar båda tränarna ställa, i stort sett, starkast möjliga lag på planen.

Ett Superclásico är trots allt alltid ett Superclásico och ingen vill förlora denna match. Dessutom ligger även en plats i finalen, av ligaspelet, i potten och segraren i lördagens match kommer att skaffa sig en matchboll inför den sista omgången som man inte borde kunna missa.

Förmodad startelva för Boca Juniors: Andrada: Buffarini, Zambrano, Izquierdoz, Mas: Campuzano: Villa, Capaldo, Cardona: Zárate, Ábila.

Förmodad startelva för River Plate: Armani: Montiel, Rojas, Sosa, Pinola: Zuculini, Ponzio, Nacho Fernández: Álvarez, Borré, Carrascal.