Omar De Felippe är Tucumáns nye tränare

Ricardo Zielinskis officiella avhopp hann knappt offentliggöras innan Tucumán hade en ny tränare på plats. Omar De Felippe kommer att ta över rodret så fort Copa Diego Maradona är över.

Ricardo Zielinski meddelade för några dagar sedan att han lämnar Atlético Tucumán för att flytta tillbaka till Buenos Aires, med omnejd, för att kunna vara närmre sina nära och kära.

Det dröjde sedan inte särskilt länge innan Tucumán hade en ny tränare på plats. Omar De Felippe presenterades som ny tränare under nyårsdagen och kommer tillträda sin nya position när Copa Diego Maradona är färdigspelad. Såhär skrev Tucumán om sin nye tränare på sin hemsida:

”De Felippe kommer att bli Tucumáns nye tränare så fort Copa Diego Maradona är färdigspelad. Han kommer att anlända hit på måndag för att skriva på kontraktet och presenteras officiellt”.

Kontraktet är skrivet till december 2021.

Omar De Felippe är 58 år gammal och hans senaste tränarjobb var med Newell’s Old Boys 2018. Han har även tränat Vélez, Independiente, Quilmes och Olimpo, i Argentina, under sin tränarkarriär. I dessa klubbar blev han synonym med uppflyttningar då han ledde tre av dessa föreningar till just detta.