Pratto har landat i Rotterdam

Lucas Pratto är klar för nederländska Feyenoord och landade under onsdagen i sin nya hemstad.

Att River Plates anfallare, Lucas Pratto, kommer att skriva på för nederländska Feyenoord har stått klart i några dagar nu. Under onsdagen landade anfallsveteranen i Rotterdam där han poserade med en supporter och en halsduk med sin nya klubbadress på.

Pratto har haft svårt att slå sig tillbaka in i River Plates startelva efter sin segdragna skada. Gallardo har valt spelare som Rafael Borré, Matías Suárez och Julián Álvarez före och med detta i bagaget är flytten inte särskilt svår att förstå sig på.

Anfallaren kom till River Plate i januari 2018 ifrån São Paulo. Då kostade han den argentinska storklubben 14,000,000 dollar. Med River har Pratto vunnit såväl Copa Libertadores, där han gjorde mål i det första finalmötet på La Bombonera 2018 mot Boca, som Copa Argentina och Recopa Sudamericana. Totalt blev det 108 matcher för Los Millonarios där han stod för 26 mål och 18 assist.

Hollandsäventyret blir Prattos tredje i Europa. Sedan tidigare har han spelat för Lyn i Norge och Genoa i Italien. Kontraktet är ett lån som är skrivet fram till sommaren. Där finns ingen utköpklausul inskriven så skulle Feyenoord vilja förlänga vistelsen måste man i sådana fall köpa loss honom för marknadspriset på 3,000,000 dollar.