Omgångens lag: 9

Omgång tre av den andra rundan – jag kallar den för omgång nio – är färdigspelad av Copa Diego Maradona och därför passar det utmärkt att ta ut omgångens lag. 

Målvakt:

Sebastián Moyano. Unión (2) Kommentar: Stod för en exemplarisk insats mot Lanús under gårdagen och satte gång på gång stopp för bortalagets försök att göra mål. Ytterligare en hållen nolla för Moyanos del. 

Försvarsspel:

Eugenio Mena. Racing Club (1) Kommentar: Dubbla assist under den andra halvleken mot Godoy Cruz när Racing smällde dit hela sex stycken mål. Men är i sina bästa stunder en gedigen försvarare och helgens insats lovade mer. 


Alexander Barboza. Independiente (1) Kommentar: Var, precis som hela Independiente, väldigt solida borta mot Argentinos Juniors som hade förtvivlat svårt att komma igenom bortalagets försvar. 

Gonzalo Montiel. River Plate (1) Kommentar: Montiel är ofta väldigt involverad i River Plates offensiva spel och helgens segermatch mot Arsenal var inget undantag. Är en av seriens bästa – om inte t.o.m. den bäste – ytterbacken i hela serien. 

Mittfältare:

Matías Rojas. Racing Club (1) Kommentar: Gjorde dubbla mål under den andra halvleken mot Godoy Cruz när Racing vann med 6–1. Hemmalagets bäste spelare ihop med Lorenzo Melgarejo – tätt följd av Eugenio Mena. 

Lorenzo Melgarejo. Racing Club (1) Kommentar: Triumferade över Rojas två mål genom att smälla dit ett hattrick i helgen. Händer ofta saker kring paraguayanen och det är inte svårt att förstå varför storklubben värvade honom för några månader sedan.

Andrés Roa. Independiente (1) Kommentar: Har vaknat till liv under hösten och har, i flertalet matcher, var Independientes mest kreativa spelfördelare. Slog assisten till ett av målen i 2–0-segern över Argentinos Juniors i helgen. 

Nacho Fernández. River Plate (1) Kommentar: Fick börja på bänken i helgen mot Arsenal, men kom in efter halvtid och var en stor del i Rivers seger. Första petade han in en målvaktsretur till 1–0 för att sedan spela fram Matías Suárez till 2–0-målet. Kanske har Nacho Fernández hittat formen igen inför avslutningen av ligaspelet och Copa Libertadores?

Giuliano Galoppo. Banfield (1) Kommentar: Vilken utveckling som Galoppo har haft under hösten i Banfield! Under Javier Sanguinettis ledning har den 21-årige mittfältaren tagit enorma kliv och blivit en av seriens mest intressanta centrala mittfältare. Målet i måndagens möte med Colón var hans fjärde denna säsong. Klass!

Anfallare:

Ramón Ábila. Boca Juniors (1) Kommentar: Skador och annat elände har gjort att Ábilas säsong ännu inte riktigt varit någon höjdare. Men helgens dubbla mål mot Huracán var välförtjänta och något jag unnar denna fina spelare – och person. 

Nicolás Fernández. San Lorenzo (1) Kommentar: ”Uvita”, som han kallas, hoppade in för San Lorenzo vid ställningen 1–1 borta mot Tucumán. Samtidigt hade bortalaget fått en man utvisad, men trots detta visade Nicolás Fernández vägen med två fina aktioner. Först satte han 2–1-målet innan han spelade fram Juán Ramírez till 3–1. En prestation som borde rendera i en startplats i nästa omgång för anfallaren som precis kommit tillbaka efter ett längre skadeuppehåll. 

Tränare: 

Javier Sanguinetti. Banfield (2) Kommentar: En av ligans hetaste tränare denna höst. Har på ett otroligt skickligt och ambitiöst sätt fått ihop Banfield, som mer och mer börjar se ut som ett mästarlag. Visade mot Colón att han har en enorm fingertoppskänsla då hans byten, i den andra halvleken, blev direkt avgörande.