Vem blir Racings nye tränare?

Sebastián Beccacece har bestämt sig för att lämna sitt uppdrag som huvudtränare för Racing Club efter att Copa Diego Maradona spelats färdigt i mitten av januari. Vem blir hans ersättare?

Arbetet för att hitta en ny huvudtränare är redan igång i Racing efter att Beccacece meddelat sin avgång under gårdagen. När väl Copa Diego Maradona är färdigspelad kommer man ha ungefär en månad på sig att forma ett nytt lag innan ligaspelet – samt Copa Libertadores – drar igång igen och då vill man gärna ha den nye tränaren på plats.

Vilka alternativ finns då?

Tre stycken huvudkandidater nämns i sammanhanget och det hetaste sägs vara bröderna Schelotto, som lämnat sitt uppdrag med amerikanska LA Galaxy. Dock ska dessa båda vara tämligen lugna vad det gäller nya uppdrag och är förmodligen mer sugna på ett nytt jobb utomlands då ekonomin är vad den är hemma i Argentina.

Dom två andra alternativen är Alexander Medina i Talleres samt Hernán Crespo i Defensa y Justicia. Medina har gjort det riktigt bra i ligaspelet med ett ungt Talleres samtidigt som Crespo är ett erkänt namn i fotbollsvärlden och har lett sitt Defensa till semifinal av Copa Sudamericana.

Båda två står dock under kontakt och behöver lösas ut ifrån dessa ifall dom ska bli aktuella för Racing. Samtidigt är både Medina och Crespo ganska orutinerad kort inom tränarbranschen vilket i sådana fall talar till bröderna Schelottos fördel. Guillermo var t.ex. assisterande till Mostaza Merlo när denne vann ligaguld med Racing redan 2001.

Det kommer hursomhelst att bli intensivt i januari för Racings vidkommande. Jakten på en ny tränare har redan börjat.