Racing mot Godoy i ett krismöte

Under lördagskvällen möts Racing Club och Godoy Cruz i en match som kan betecknas som ett rent krismöte.

Det stormar runt Racing Club just nu med uttåget ur Copa Libertadores, tränare och manager som lämnar sina uppdrag, samt interna stridigheter. Mitt i allt detta ska det spelas lite fotboll också i en del av Copa Diego Maradona som egentligen inte betyder särskilt mycket.

För även om Racing vinner sin grupp har man ingen glädje av en eventuell plats i 2021:s upplaga av Copa Sudamericana då man redan är kvalificierade för nästa års Copa Libertadores. Däremot kan det vara en idé att sluta med flaggan, någorlunda, i topp och för Beccaceces del att lämna med äran i behåll.

Därför kommer också den avhoppande tränaren att ställa upp med starkast möjliga lag i afton vilket innebär att ingen vilas utan allt satsas framåt. En trebackslinje där Mauricio Martínez går in istället för skadade Nery Domínguez, men där övriga är starkast möjliga manskap.

Förmodad startelva för Racing Club: Arias: Sigali, Martínez, Soto: Domínguez, Miranda, Rojas, Mena: Melgarejo, López, Fértoli.

I motståndarlaget Godoy Cruz har det varit en minst lika turbulent vecka där den ena träningen fick ett oväntat besök av föreningens Barra. Resultaten har inte varit dom bästa för Mendozaklubben och det finns egentligen inte särskilt mycket som tyder på en förbättring.

Till dagens match saknas lagkaptenen Santiago García, vilket såklart är ett stort avbräck, och in på hans plats kommer Ezequiel Bullaude istället.

Förmodad startelva för Godoy Cruz: Ramírez: Álvarez, Goñi, Ferrari, Pérez: Ábrego, Elías: Tesuri, Bullaude, Ojeda: Badaloni.

Matchen har avpsark i afton klockan 21:10, svensk tid.