Beccacece lämnar Racing Club

Under lördagen bekräftades det att Sebastián Beccacece lämnar sitt uppdrag med Racing Club inom kort. 

Efter att Diego Milito lämnat sitt uppdrag som manager kommer nu nästa avhopp i storklubben – huvudtränaren Sebatián Beccacece har bestämt sig för att lämna föreningen. Eftersom det var Milito som tog in tränaren till klubben, för lite mer än 1 år sedan, har det länge spekulerats kring att Beccacece kommer att lämna om Milito också gör det. 

När det nu stått klart, sedan en tid tillbaka, att Milito inte tänker fortsätta, till följd av att inte ha dragit jämnt med flertalet personer inom styrelsen, väljer Beccacece att också hoppa av sitt jobb som huvudtränare. Enligt argentinsk media ska majoriteten av styrelsen inte ha något förtroende för tränaren och när nu hans största förespråkare lämnar, då väljer han själv också att göra samma sak.

Beccacece kom till Racing i slutet av 2019 och har sedan dess endast hunnit leda laget i 26 matcher. Detta då Coronapandemin renderade i ett väldigt långt uppehåll i Argentina under 2020. På dessa 26 matcher vann Racing elva stycken, sju slutade oavgjort och åtta blev förlust. 

Racing möter Godoy Cruz under söndagen, men Beccaceces sista match kommer att vara mot Newell’s Old Boys i Copa Diego Maradonas sista omgång.