Boca vidare till semifinal

Efter att ha besegrat Racing Club med 2–0 (sammanlagt 2–1) är Boca Juniors klara för semifinal i Copa Libertadores där man kommer att ställas mot brasilianska Santos.

Gårdagens match blev på många sätt en maktdemonstration ifrån Bocas sida. Man gick in till matchen med vetskapen om att man behövde vinna med minst två mål för att gå vidare och i slutändan var det precis det man gjorde. Det har snackats en hel del om vikten av erfarenhet och det är precis detta som Boca har i överflöd ifrån matcher av denna dignitet.

Racing gjorde på inget sätt ett dåligt dubbelmöte, men Boca vägde helt enkelt tyngre och när Salvio nickade in ledningsmålet, under den första halvleken, kändes det redan då självklart att Boca skulle gå vidare. Sebastián Villa ordnade sedan 2–0 på straff och faktum är att Racing aldrig kändes riktigt nära att störa Bocas defensiv. 

Beccacece var nöjd med sitt lag efteråt, men det är svårt att förbise det faktum att hade det inte varit för Gabriel Arias, i Racings mål, så hade Boca vunnit med en betydligt större marginal än 2–0.

Nu väntar brasilianska Santos i semifinalen, som spelas efter nyår, och skulle Boca lyckas att ta sig vidare ifrån detta dubbelmöte finns det en chans (eller risk, beror på hur man väljer att se på det) att man ställs mot River Plate i finalen. Detta då dom parallellt möter Palmeiras i den andra semifinalen.