Omgångens lag: 8

Den andra rundan i gruppspelsfas 2 har spelats färdig – jag räknar den som omgång 8 – och därför kommer här omgångens bästa elva. 

Målvakt:

Lucas Hoyos. Vélez Sarsfield (1) Kommentar: Stod för flera matchavgörande räddningar i mötet med Central Córdoba och såg därmed till att laget höll nollan intakt. 

Försvarare: 

Mariano Bittolo. Newell’s Old Boys (1) Kommentar: Bittolo är alltid ett hot framåt och var väldigt aktiv i det offensiva spelet när Newell’s besegrade Godoy Cruz i helgen med 3–0. Slog dessutom assisten till Alexis Rodríguez 3–0-mål. 

Nicolás Thaller. Lanús (1) Kommentar: Målgörare i mötet med Defensa y Justicia och en genomgående stabil insats bakåt. 

Bruno Pittón. San Lorenzo (1) Kommentar: Pittón missade den föregående matchen mot Talleres, men var tillbaka på sin vänsterbacksplats mot Colón under helgen som var. Det blev visserligen ”bara” en poäng för San Lorenzo, men Pittón stod för en fin insats och gjorde dessutom matchens första mål. 

Mittfältare:

Federico Navarro. Talleres (1) Kommentar: Planens gigant när Talleres och Tucumán spelade 1–1 i Córdoba. 20-åringen styrde mittfältet på ett föredömligt vis och var delaktig i väldigt mycket. 

Ricky Álvarez. Vélez Sarsfield (2) Kommentar: Målgörare mot Central Córdoba och den kreativa punkten på mittfältet som Vélez alltid behöver. 

Edwin Cardona. Boca Juniors (2) Kommentar: Cardona var fundamental för Boca Juniors vändning mot Independiente i helgen. Först slog han frisparken till Soldanos kvittering och gjorde sedan själv 2–1 med ett väldigt elegant distansskott. 

Nicolás De La Cruz. River Plate (2) Kommentar: Nicolás De La Cruz har utan tvekan varit en av River Plates bästa spelare den här hösten i såväl ligaspelet – som i Copa Libertadores. Tvåmålsskytt mot Huracán när ”Los Millonarios” vann med 3–1 på bortaplan i helgen. 

Anfallare:

Wilson Morelo. Colón (1) Kommentar: Jag har länge varit skeptisk till Wilson Morelo då han allt som oftast sett trög – och feltajmad ut. Men i helgens möte mot San Lorenzo var han allt annat än detta. Morelo hoppade in i den andra halvleken och bidrog starkt till Colóns vändning – som i slutändan renderade i en poäng. Anfallarens fina aktion där han vände runt på en femöring innan han dundrade in ett väldigt fint avslut i det bortre hörnet till 1–1 var otroligt vackert gjort. 

Pulga Rodríguez. Colón (2) Kommentar: Ja vad ska man säga? Pulga är ren klass och det är egentligen otroligt att han inte får större lovord kastade över sig. Aktionen vid 2–1-målet, där han möter ett perfekt inspel ifrån höger och trycker upp den i bortre krysset, är ren fotbollspoesi. Det målet förtjänade faktiskt att inbringa tre poäng, men dessvärre kvitterade San Lorenzo i slutet.

Maxi Rodríguez. Newell’s Old Boys (1) Kommentar: Med sitt mål mot Godoy Cruz nådde Maxi Rodríguez upp i 90 gjorda mål för Newell’s Old Boys vilket placerar honom tvåa bland klubbens främsta målgörare genom tiderna. En sådan bedrift förtjänar såklart sin plats i omgångens elva.

Tränare:

Javier Sanguinetti. Banfield (1) Kommentar: Banfield toppar sin grupp och verkar ha skakat av sig den lilla formsvackan som man hade i slutet av det förra gruppspelet. Även om laget inte spelar en bländande fotboll i varenda match, tar man ändå sina poäng och det kan faktiskt räcka väldigt långt en säsong som denna. Kanske kan man rent av börja drömma om sina andra ligatiteln någonsin?