Talleres reste sig och ordnad poäng mot Tucumán

Man blir ömsom imponerad som lite konfunderad av att se på detta unga Talleres. Det går dock inte att ignorerar det faktum att man faktiskt är ett av landets bästa lag den här hösten, och detta gör man med en väldigt oerfaren trupp. 

Två av höstens mest imponerande lag – med dom hittills hetaste tränarna – drabbade samman under gårdagskvällen i Córdoba. Lagen i frågan var Talleres och Atlético Tucumán. Men trots att båda presterat riktigt fint hittills kom dom ifrån två helt olika resultat i den första omgången av gruppspel nummer två. 

Talleres hade besegrat San Lorenzo på bortaplan med 2–0 i imponerande stil medan Tucumán, som tidigare vunnit samtliga sina matcher, något överraskande förlorade mot Banfield på hemmaplan. 

Gårdagens match började dock bäst för Tucumáns del som gjorde 1–0 redan i den första halvleken genom Javier Toledo på straff. Talleres hade mycket boll, men Tucumán försvarade sig lågt och fredade sitt mål på ett föredömligt sätt. Men efter halvtidspausen tog Talleres sakta men säkert över tillställningen och tryckte tillbaka Zielinskis manskap ännu mer än under den första. 

Därför var kvitteringen, när den väl kom, ingen överraskning. Ett fint inlägg ifrån Joel Soñora hittade pannan på en helt omarkerad Mateo Retegui. Lucchetti i Tucumáns mål såg förtvivlad ut över att ingen fångat upp en av Talleres främste huvudspelare, inne i straffområdet, och gett honom en alldeles för stor yta att operera på. 

Efter kvitteringen var Talleres det laget som gick hårdast för ett segermål, men det blev inte fler mål denna lördagsafton. Talleres toppar därmed sin grupp på fyra poäng, men imorgon kan Gimnasia eller Banfield passera dom när dessa båda möts.