San Lorenzos dåliga form fortsätter

Efter att ha imponerat under det första gruppspelet har San Lorenzos prestationer börjat att vackla ordentligt dom senaste veckorna. Igår fortsatte den dåliga formen mot Colón. 

Alltihop sammanföll egentligen med att bröderna Romero drabbades av Coronaviruset för några veckor sedan. Dom båda missade såväl mötet med Estudiantes – som Aldosivi och här inkasserade San Lorenzo endast två poäng i dubbla 0–0-matcher. 

Fram tills dessa matcher hade både Óscar och Ángel tillhört lagets tveklöst bästa spelare och legat bakom det mesta som skett offensivt. Där någonstans började San Lorenzos problem även om dessa resultat i sig inte spelade särskilt stor roll då föreningen ändå säkrade avancemang till nästa omgång. 

Men i det nya gruppspelet har dom svaga resultaten fortsatt och det har inte hjälpt att bröderna Romero återigen funnits med i startelvan. Dom båda har inte stått att känna igen och kanske är dom fortfarande delvis hämmade av viruset som kan ge problem ett bra tag efter att man friskförklarats. 

Gårdagens match mot Colón blev ytterligare en plump i protokollet. Detta trots San Lorenzo tog ledningen under den första halvleken genom Bruno Pittón, efter en vacker framspelning av Ángel Romero. 

Men Colón spelade riktigt bra och pressade ner San Lorenzo efter ledningsmålet. Faktum är att hemmalaget knappt hade ett ordentligt anfall under inledningen av den andra halvleken, om man räknar bort Ángel Romeros distansskott som sånär letades sig in i målet. 

Colón pressade på ordentligt och tillslut fick man också utdelning efter en vacker aktion av Wilson Morelo. Anfallaren vände och vred på högerkanten innan han, med ett knallhårt avslut, fick in bollen i målvaktens bortre burgavel. Det var nästan osannolikt att han fick in bollen ifrån den vinkeln, men Morelos avslut var så pass hårt att en annars storspelande Monetti fick kapitulera. 

San Lorenzo såg efter detta inte kapabla ut att resa sig och Colón, fyllda med nytt självförtroende, trummade på framåt. Ett inspel ifrån höger hamnade på Pulga Rodríguez högerfot – och med en perfekt bredsida tryckte anfallsstjärnan dit 2–1 i det bortre krysset. Den ödmjuke Pulga såg nästan chockad ut av målet han precis lyckats göra. Ett praktfullt ”Golazo” som skulle få Lionel Messi att rådna.

Colón förtjänade att ta samtliga poäng, men åkte dessvärre på en jobbig straff i slutminuterna som Óscar Romero förvalta på allra bästa sätt. Rakt upp i nättaket skickade han bollen och räddade därmed en poäng till sitt San Lorenzo. 

Två besvikna lag gick av planen och det är förståeligt. Colón förtjänade mer denna afton, medan San Lorenzo har väldigt mycket att fundera på framöver. Detta var trots allt deras fjärde raka match utan seger.

**

Övriga resultat under kvällen:

Patronato – Aldosivi. 0-1. 
Godoy Cruz – Newell’s Old Boys. 0-2. 

Talleres – Atletico Tucumán. 1-1.