River Plate tog sig vidare efter utklassning av Club Nacional

River Plate tog sig vidare till semifinal av Copa Libertadores efter att ha vunnit borta i Uruguays huvudstad med hela 6-2.

Det blev inte mycket till returmatch i Montevideo mellan Club Nacional och River Plate under natten mot fredagen. Den argentinska storklubben körde nämligen över sina motståndare med hela 6-2.

Mycket av anledningen till utklassningen låg i den tidiga utvisningen på Nacionals målvakt, Sergio Rochet, som i den föregående matchen var uruguayanernas klart bästa spelare. Efter detta hade Nacional svårt att hålla ihop laget och River Plate fick ytor som dom är alldeles för skickliga för att inte utnyttja.

Jorge Carrascal inledde målskyttet med ett elegant distansskott som skruvade sig snyggt in i ena krysset. Nicolás De La Cruz ökade sedan på Rivers ledning med ytterligare ett vackert distansskott och vid denna tidpunkt behövde Nacional göra fem mål för att ta sig vidare – med en man mindre.

Uruguayanerna hittade visserlign in med ett mål innan halvtidsvisslan, men det blev aldrig någon match av detta. Zuculini fixade 3-1 för River under inledningen av den andra halvleken innan Nacional reducerade ytterligare en gång. Därefter var det dags för Rafael Borré att kliva in i handlingarna.

Anfallaren hade redan hunnit med att få ett mål bortdömt efter VAR-kontroll och prickat stolpen. Dessutom hade det gått 44 dagar sedan han senast nätade för River Plate. Men denna kväll spelade inget av detta någon roll.

Innan domaren blåst av matchen i Montevideo hade Borré smällt in ett hattrick efter att vid samtliga mål blivit framspelad av högerbacken Gonzalo Montiel.  Väldigt skönt – och förlösande för anfallaren som ryktats till amerikanska MLS under den senaste veckan.

River tog sig vidare med sammanlagt 8-2 och nu väntar ett betydligt svårare motstånd, i semifinalen, i form av den brasilianska storklubben Palmeiras – som f.ö. ännu inte förlorat i årets turnering.