Lanús första halvlek dödade dubbelmötet med Independiente

Efter en första halvlek där Lanús var kliniska framför mål, tog dubbelmötet snabbt slut för Independientes vidkommande.

Det gick så pass fort – och var så effektivt att Independiente knappt hann reagera. Matchminut 17 och 18 blev två drömminuter för Lanús och en smärre mardröm för Independiente.

Först smällde Tomás Belmonte dit 1-0 med ett klockrent vristskott. Därefter jobbade Pedro De la Vega fram bollen på högerkanten och hittade in till en stekhet Pepe Sand som inte gjorde några misstag. 2-0 stod på resultattavlan och Independiente visste knappt hur man skulle reagera.

Faktum är att Pusineris manskap, fram till denna tidpunkt, hade varit det spelförande laget – men inte lyckats sätta dit bollen. Samtidigt var Lanús enormt giftiga i omställningsspelet och utnyttjade Independientes försvarsmisstag på ett brutalt effektivt sätt.

Precis innan halvtid gjorde även Nicolás Orsini 3-0 för Lanús och där stängdes definitivt dubbelmötet. Independiente försökte visserligen att hitta in i matchen under den andra halvleken, men om vi ska vara ärliga var det ett omöjligt uppdrag.

Ett tröstmål ifrån Andrés Roa var en klen tröst i sammanhanget. Independiente är utslagna ur Copa Sudamericana och efter förra helgens tunga förlust mot Huracán, i ligaspelet efter att ha haft en 2-0-ledning, är stämningen genast betydligt tyngre i storklubben än för några veckor sedan.

För Lanús del pekar allting uppåt och klubben kan fortsätta att drömma om att återupprepa bedriften ifrån 2013, då man vann Sydamerikas näst största turnering. Härnäst väntar ytterligare ett argentinskt lag i form av Vélez Sarsfield.