Héctor Enrique: ”Att ha spelat med Maradona är som om Jesus skulle kommit ner ifrån himlen och ätit middag med dig”

Héctor Enrique minns tillbaka på alla minnen han har tillsammans med sin nära vän Diego Armando Maradona.

Han spelade ihop med Maradona i landslaget och vann VM-guld 1986. Senare var Enrique även assisterande till Diego när denne var förbundskapten för landslaget och den siste att röra bollen vid det legendariska målet mot England 1986. ”Vilken passning jag slog” säger Enrique med ett leende när han intervjuas av TyC Sports.

”Vid det målet sprang jag en liten bit bredvid Diego, men vid ett ögonblick började jag gå för att inte missa någonting av denna briljans som denne läromästarna inom fotbollen visade upp”. 

Det har nu gått några veckor sedan Diego Maradona hastigt gick bort och Enrique har fortfarande inte kunnat förlika sig med att hans gamle lagkamrat inte finns längre. 

”Jag kan fortfarande inte förstå det. Diego måste alltid kommas ihåg med ett leende och respekt. Detta eftersom han alltid gjorde oss glada genom att spela fotboll. Han försvarade alltid Argentinas flagga. Det spelade ingen roll vilken sport det var, Diego var ofta där och hejade”. 

Men bakom fotbollsspelaren Diego Maradona fanns också en person och denna minns Enrique också med väldigt mycket värme. 

”Som person var han mycket mer än han var som spelare. Jag säger till dig att jag kan dö lycklig eftersom jag spelat med Diego. Att ha spelat med honom är som ifall Jesus skulle komma ner ifrån himlen och sätta sig vid ditt bord och äta middag”.