Defensa y Justicia historiska – vidare till semifinal i Copa Sudamericana

Defensa y Justicia är historiska efter att, för första gången i klubbens historia, ha nått semifinal i en kontinental turneringen.

Efter förra veckans möte, som slutade med en 3–2-seger för Defensas del i Brasilien, talade mycket för Crespos lag inför returen under gårdagen. Det blev dock ingen enkel match för argentinarna då Bahía pressade tillbaka argentinarna ordentligt under stora delar av matchen.

Drabbningens största giganter i hemmalaget var målvakten Unsain och mittbacken Frias som gjorde allt dom kunde för att freda målet ifrån dom måltörstande brasilianarna – något man också, i slutändan, lyckades med. 

Mycket av bortalagets energi dog också ut när anfallaren Rossi blev utvisad efter att ha gjort en obscen gest mot Defensas avbytarbänk med endast 20 minuter kvar att spela. Visserligen fick även Acevedo syna det röda kortet i hemmalaget, några minuter senare, men ingenting kunde stoppa Defensas denna afton.


Med endast några fåtal minuter kvar på matchklockan skickade dessutom Braian Romero in segermålet för argentinarna, som innebar 4–2 totalt. Romero stod f.ö. för tre av dessa fyra mål och blev därmed stor hjälte för Crespos manskap. 

Nu väntar det chilenska överraskningslaget Coquimbo i semifinalen som spelas först efter nyår.