Vélez vände och vann i Chile

Vélez Sarsfield vände och vann borta mot Universidad de Católica under natten mot onsdagen. 

Efter förra veckans 2–1-förlust på hemmaplan mot Universidad de Católica såg det mörkt ut för Mauricio Pellegrinos manskap att lyckas ta sig vidare till semifinalerna av Copa Sudamericana. Men Vélez tog sig samman och besegrade den chilenska storklubben med 3–1 på bortaplan. 

Tarragona gav argentinarna ledningen redan efter 17 minuter på straff. Anfallaren var en av förgrundsfigurerna i helgens möte med Racing Club och visade igen sin målfarlighet. Det var faktiskt en f.d. Racing-spelare i Luciano Aued som sedan gav chilenarna en välbehövlig kvittering redan i mitten på den andra halvleken – även detta på straff. 

Men Vélez vägde tyngre och i den 73:e matchminuten kom en fantastisk aktion signerad Luca Orellano. Yttermittfältaren bröt in ifrån sin högersida och dundrade på med ett praktfullt avslut som letade sig upp i målvaktens högra kryss. Där och då var det förlängningsläge, men Vélez var inte färdiga. 

I den fjärde tilläggsminuten kom målet som innebar avancemang för argentinarna. Ett fint inspel i straffområdet landade på Juan Luceros panna och nicken letade sig förbi Católicas målvakt. 

Därmed är Vélez klara för semifinalerna av Copa Sudamericana. Här kommer man att ställas mot ett annat argentinskt lag då vinnaren mellan Lanús och Independiente kommer att stå som motståndare. Vélez avancemang innebär att minst ett argentinsk lag kommer att stå på planen när finalen av Copa Sudamericana går av stapeln på Estadio Mario Alberto Kempes i Córdoba under slutet av januari.

Utöver nämnda klubbar ovan har Defensa y Justicia nämligen också en väldigt bra chans att ta sig vidare till semifinal efter att ha vunnit bortamötet med Bahía för en vecka sedan. Returen spelas i afton och Crespos lag har en 3–2-ledning att gå på. Skulle dom gå vidare har Argentina 3 av 4 lag i semifinalerna av Sydamerikas näst största turnering – otroligt imponerande.