Beccacece: ”Vi är inte favoriter, men ingen släcker våra drömmar”

Sebastián Beccacece var på gott humör under gårdagen när han pratade om den kommande matchen mot Boca Juniors i Copa Libertadores.

Under natten mot torsdag ska Racing Club och Boca Juniors drabba samman på El Cilindro i den första av två kvartsfinaler i Copa Libertadores. Boca är i mångas ögon favoriter, men hos Racings tränare, Beccacece, är drömmarna fortfarande intakta. 

”Vi har slagit ut Flamengo och nu möter vi ytterligare en favorit. Vi kommer med bra form. Vår dröm är väldigt stor, stark och genuin. Det gör att vi mobiliserar oss och detta ger oss ett extra plus oavsett vem som är favoriter. Vi kämpar vidare för vår dröm. Vi är inte favoriter, men ingen släcker våra drömmar”.

Mest troligt kommer Beccacece att ställa upp med ett ganska likartat lag som slog ut Flamengo i åttondelsfinaler. Vad som återstår att bestämmas för tränaren är ifall han tänker köra vidare på sin fembackslinje – eller om han väljer att spela med tre stycken där bak. 

”Vi är fokuserade på nuet. Det är något väldigt fint att vara framme i kvartsfinalerna med en framstående grupp av spelare. Detta efter ett bra gruppspel och efter att ha slagit ut fjolårsmästarna. Vi njuter, utvecklas och lär oss hela tiden”. 

Matchen har avspark i natt, klockan 01:30, svensk tid.