Omgångens lag: 7

Den första rundan i gruppspelsfas 2 har spelats färdig – jag räknar den som omgång 7 – och därför kommer här omgångens bästa elva.

I en omgång med väldigt få hållna nollor – och gedigna försvarsinsatser hamnar istället mittfältarna och anfallarna i fokus i en något annorlunda formation: 2-5-3.

Målvakt:

Marcos Díaz. Talleres (1) Kommentar: Gjorde några fina räddningar mot San Lorenzo och höll sin nolla intakt när Talleres vann med 2–0 på bortaplan. 

Försvarare:

Marcelo Weigandt. Gimnasia (2) Kommentar: Öppnade målskyttet för GImnasia borta mot Colón då han slog in en slarvigt lämnad retur ifrån hemmalagets Burián. Weigandt stod även för en gedigen försvarsinsats. 

Nicolás Castro. Arsenal (1) Kommentar: Precis som hela Arsenal gjorde Castro en riktigt fin insats på La Bombonera som i slutändan renderade i en poäng. Han stod för en stabil försvarsinsats och var även delaktig i offensiven. 

Mittfältare:

Washington Camacho. Defensa y Justicia (1) Kommentar: Washington Camacho hamnade I såväl målprotokollet som bland framspelarna när Defensa y Justicia var numret större än Unión i helgen. Camacho hann faktiskt, dessutom, med att bli varnad. En händelserik afton med andra ord. 

Lucas Vera. Lanús (1) Kommentar: Lanús ställde upp med nästan genomgående ungdomsspelare borta mot Aldosivi, men vann ändå. Lucas Vera var navet på mittfältet som också fick kröna sin fina insats med ett straffmål i den andra halvleken. 

Emiliano Vecchio. Rosario Central (1) Kommentar: Vecchio har varit en av dom bästa spelarna i Central under höstens ligasäsong och under gårdagens möte med Patronato hamnade veteranen återigen i fokus. Tillsammans med Marinelli skapade han stor oreda hos bortalagets försvar och stod för ett av målen i 4–0-segern.

Tomás Pochettino. Talleres (2) Kommentar: Pochettino har länge varit en av seriens bästa mittfältare och är en stor del i Talleres fina säsong såhär långt. Stod för en utsökt passning till Valoyes 2–0-mål mot San Lorenzo. 

Patricio Toranzo. Huracán (1) Kommentar: Att Toranzo inte hade spelat matchfotboll på några månader syntes inte när han hoppade in för Huracán mot Independiente. Mittfältsveteranen var en stor del i hemmalagets vändning ifrån 0–2 till seger med 3–2, och stod för assisten till ett av målen. 

Anfallare:

Miguel Merentiel. Defensa y Justicia (1) Kommentar: Både mål och assist i segermatchen mot Unión. En genomgående fin insats av anfallaren. 

Cristian Tarragona. Vélez Sarsfield (1) Kommentar: Tarragona hoppade in först med knappa 20 minuter kvar hemma mot Racing Club, men bidrog något enormt till vändningen. Först gjorde han kvitteringsmålet i den 88:e matchminuten för att sedan spela fram, två minuter senare, Lucas Janson till segermålet.

Alan Marinelli. Rosario Central (1) Kommentar: Omgångens spelare var utan tvekan Rosario Centrals 21-årige anfallare Alan Marinelli. Talangen gjorde sin allra första match ifrån start med Central och fick fira detta med två gjorda mål och stor inblandning i ett tredje. Skapade en enorm oreda hos Patronatos försvar under hela matchen med sina ihärdiga löpningar. 

Tränare:

Alexander Medina. Talleres (1) Kommentar: Det är svårt att inte bli imponerad av Talleres just nu. Gör det mesta rätt på planen och efter att ha tagit sig vidare ifrån ”dödens grupp” ser man nu ut att köra vidare på samma linje i det nya gruppspelet också. Medina är en stor del i denna framgång och har verkligen lyckats att få ut maximalt av sina spelare. Är också alltid enormt engagerad ifrån sin position vid sidlinjen.