Boca mot Racing i Copa Libertadores – såhär är läget i klubbarna

Under natten mellan onsdag och torsdag möts Boca Juniors och Racing Club på El Cilindro i den första kvartsfinalen av två i Copa Libertadores. Såhär är läget i dom båda lagen inför dubbelmötet. 

Vi kan konstatera att det är två lag med lite tveksam form som drabbar samman i Copa Libertadores under natten mot torsdag, svensk tid. Racings ligaspel har hittills varit en stor besvikelse under hösten och tidigt var man borträknade ifrån att nå vinnarrundan. Efter det har laget satsat stenhårt på Copa Libertadores och det har också burit frukt. 

Faktum är att det har varit väldigt gedigna insatser i den storståtliga turneringen och efter att ha slagit ut fjolårsmästarna Flamengo, i den föregående omgången, är Racing proppfulla med nytt självförtroende. Beccacece ser ut att fortsätta på det vinnande spåret med en fembackslinje och den enda förändringen i laget, jämfört med senaste matchen mot Flamengo, ser bytet med Melgarejo istället för Reniero ut att bli.

Förmodad startelva för Racing Club: Arias: Domínguez, Sigali, Domínguez, Soto, Mena: Melgarejo, Mirando, Rojas, Fértoli: Lisandro López.

För Bocas del har det varit mer svajigt. Insatserna hemma på La Bombonera har varit en besvikelse i såväl ligaspelet som i Copa Libertadores och senast mot Internacional var det snubblande nära att drömmen om en ny titel i Sydamerikas största turnering tog slut. Man tog sig visserligen vidare till vinnarrundan av ligaspelet, men inledde där med en blek 1–1-match mot Arsenal Sarandí, på La Bombonera, under helgen som var. 

Därutöver är inte Russo särskilt nöjd med några av spelarnas senaste formkurvor. Högerbacken Julio Buffarini är en av dessa och mest troligt kommer Leonardo Jara att fortsätta (startade i helgen) på den positionen istället. Franco Soldano har sedan en tid tillbaka valts bort till förmån för Edwin Cardona som visat upp en fin form. Han kommer också därför att fortsätta ifrån start, bredvid Tevez i anfallet. 

Förmodad startelva för Boca Juniors: Andrada: Jara, López, Izquierdoz, Fabra: Salvio, Campuzano, Capaldo, Villa: Tevez, Cardona.