Alan Marinelli drömde om att göra mål – och gjorde det

Alan Marinelli var omgångens spelare i Argentina. Han hade drömt om att göra mål, natten innan, och i slutändan stod han för två stycken mot Patronato. Drömmar kan bli sanna. 

Gårdagens möte mellan Rosario Central och Patronato blev en ensidig historia där hemmalaget tillslut vann med hela 4–0. Vad som var imponerande redan innan matchen drog igång var det faktum att Central ställde upp med åtta egna produkter i startelvan. En av dessa var Alan Marinelli som gjorde sin allra första match ifrån start i Rosario Central.

”Det är något jag alltid drömt om, att få göra mål här på Gigante (Estadio Gigante Arroyito. reds. anm). Nu blev det två stycken, och det var härligt, jag är glad över detta och för hela lagets insats. Vi jobbar hårt för att kunna spela så som tränaren vill att vi ska göra, och sakta men säkert kommer vi att lyckas med det”.

Alan Marinelli är född i Rosario och som liten testspelade han för Newell’s Old Boys – Rosario Centrals ärkerival. Men han kunde inte förmå sig själv att spela för den rödsvarta klubben utan lyckades tillslut slå sig in i Centrals ungdomslag istället – laget han supportade. 

Här har han tagit sig upp genom alla ungdomslag tills han nu äntligen fick chansen i seniortruppen. Något som Marinelli själv menar är en dröm som gått i uppfyllelse. 

”Den här tröjan (pekar på matchtröjan som hänger över hans axel) är till min familj, min flickvän och min dotter. Det är en dröm detta, och det är mer än så – i natt drömde jag faktiskt att jag skulle göra mål. Inte två dock, men jag drömde att jag gjorde ett. Vi får se vad som händer i dom nästkommande matcherna”.  

Efter matchen kramade huvudtränaren, Kily González, om sin tvåmålsskytt inne på planen. Kily har haft bra koll på föreningens ungdomar, däribland Marinelli, då han tränade ungdomslaget innan han blev huvudtränare tidigare i år. 

Drömmar kan bli sanna. Det är Alan Marinelli ett levande bevis på.