Zuculini om sitt målfacit: ”Jag får inte tappa fokus, min huvuduppgift är att försvara och hjälpa laget”

Bruno Zuculini har haft några fina veckor bakom sig där han, förutom att ha fått speltid igen, dessutom gjort mål mot såväl Godoy Cruz i ligaspelet som Club Nacional i Copa Libertadores. 

Efter att ha stått utanför laget under en längre tid har Bruno Zuculini återigen vunnit tränare Gallardos förtroende i River Plate. Mittfältaren har fått mycket speltid under dom senaste veckorna och igår startade han när ”Los Millonarios” tog sig an Argentinos Juniors på hemmaplan. Matchen slutade visserligen bara 1–1, men Zuculini själv var ändå nöjd efteråt. 

”Argentinos har ett bra lag, med väldigt bra spelare. Dom vann mycket andrabollar och satte en hård press på oss under 15 minuter. Det var en svår match som i slutändan blev en viktig poäng”. 

För Zuculinis egen del har dom senaste veckorna varit ett uppsving. Han har fått spela kontinuerligt och gjorde mål mot såväl Godoy Cruz i ligaspelet som Club Nacional i Copa Libertadores. Han vill dock inte själv veta av något snack om att han skulle vara en målgörare.

”Jag får inte tappa fokus, min huvuduppgift är att försvara och att hjälpa laget”. 

Angående returen mot den uruguayanska storklubben på torsdag slår mittfältaren fast att han är redo om Gallardo skulle behöva honom.

”Jag satsar på att komma så väl förberedd som möjligt till matchen på torsdagen. Sen är det upp till tränaren att ta ut laget”.