Vélez besegrade Racing Club

I en match som inte innehöll särskilt många målsituationer, fram tills dom sista tio minuterna, blev sedan väldigt dramatisk och slutade med en uddamålsseger för Vélez Sarsfield. 

Känslan var att båda lagen gick in i denna drabbning med lite halvdan inställning. Bådas fokus ligger just nu på deras kommande matcher i Copa Libertadores – och Sudamericana. Därför blev också matchen en ganska sömning tillställning med väldigt få målchanser. 

Det dröjde egentligen till matchens sista kvart innan dom riktigt farliga målsituationerna dök upp. Med tio minuter kvar gav Tiago Banega bortalaget Racing ledningen efter en tilltrasslad situation inne i straffområdet. Där och då trodde nog inte många att Vélez skulle ha energin att hämta sig – men det gjorde man.

Först kvitterade man genom Cristian Tarragona innan samma Tarragona spelade fram till Lucas Janson som kunde rulla in bollen i öppet mål, ifrån en väldigt snäv vinkel, till 2-1. Racings tränare, Beccacece, var duktigt irriterad på domaren över, vad han ansåg, en offside på Tarragona i förstaläget. Domaren svarade med att ge Beccacece ett gult kort. 

Segern innebär en fin start på förlorar-rundan för Vélez Sarsfield, medan Racings kräftgång i ligaspelet fortsätter.