Gallardo nöjd efter Rivers seger: ”Viktigt att hålla nollan”

Det var en nöjd Marcelo Gallardo som mötte pressen efter segern mot Club Nacional i det första mötet av två i kvartsfinalerna i årets Copa Libertadores.

River Plate besegrade under natten mot fredagen den uruguayanska storklubben Club Nacional med 2–0. Målen gjordes av Gonzalo Montiel och Bruno Zuculini, men det kanske allra viktigaste var att man höll nollan intakt bakåt. Något som även tränaren Gallardo var positiv till. 

”Det är alltid viktigt att hålla nollan intakt. Nu åker vi till Uruguay med två måls fördel och vi kommer garanterat att kunna utnyttja ytorna bättre där. Såhär långt in i turneringen är matcherna alltid stängda och jämna. Inget lag vill ge bort någonting”. 

River kanske inte imponerade spelmässigt, men fick ändå utdelning på sina chanser trots att Borré brände en straff under den första halvleken. Istället fick högerbacken Montiel ta hand om den nästkommande elvameterssparken och gjorde inga misstag. 

VAR hamnade också, återigen, i fokus – något som Gallardo var måttligt road över. 

”Det är svårt. Vi vänjer oss inte vid det. Jag gillar inte att det blir alldeles för många avbrott i spelet. Om det inte är en motståndare som genererar avbrotten, med ett tajt spel, så är det VAR som bidrar med det. Väntan på domsluten vid VAR-kontrollerna gör att spelet inte flyter på. Det är obekvämt. Oavsett utgången”.