It’s time for Tevez

Då är vi där igen. Det är dags för Boca Juniors att ta ytterligare ett steg mot den där åtråvärda pokalen som Carlos Tevez svurit att han ska vinna igen. It’s time for Tevez.

Man ser glöden i hans ansikte, hans vinnarinstinkt som sipprar ut i alla ådror som existerar i hans snart 37-åriga kropp. Tevez är som pånyttfödd i Boca. Han är ung igen och det är Copa Libertadores som gör honom det.

Efter det ogenomtänkta snedsteget som övergången till Kina, för några år sedan innebar, har Tevez kämpat för att komma tillbaka till denna punkt han är på idag.

Han drog inte jämnt med Guillermo Barros Schelotto och fick inte spela särskilt mycket när Boca tog sig hela vägen till finalen i Madrid 2018. Sen kom Gustavo Alfaro, och även om Tevez spelade mer än under Schelotto, var det inte tillfredställande för anfallaren.

Ofta såg han långsam – och frustrerad ut när chansen väl kom och många började nog undra om anfallaren, rent av, var slut. Kanske hade perioden i Kina försämrat hans allmäntillstånd som fotbollsspelare?

Men Tevez ville inte erkänna sig besegrad. Alfaro lämnade under slutet av 2019 och Miguel Ángel Russo kom in istället. Det blev vändpunkten för Carlos Tevez. Russo såg fortfarande kvalitén i den forna världsspelaren och gav Tevez omgående mer speltid.

Han testade anfallaren som ”nia” – något som Tevez alltid varit motståndare till att spela på. Men Russo övertygade honom och tillsammans med Soldano bildade dom ett extremt bra anfall under slutspurten av ligaspelet som avslutades med ett ligaguld för Boca i våras.

Tevez firar sitt mål mot Gimnasia i våras som innebar att Boca blev mästare.

Tevez köpte att spela på den position som Russo ville ha honom på eftersom han kände tränarens förtroende. Något hade väckts till liv igen och Tevez kände det i hela kroppen.

Sen kom pandemin. Skulle anfallaren förlänga eller inte? Klumpiga uttalanden ifrån folk i styrelsen höll på att slå allt i spillror igen. Sprickan mellan Tevez och Bermudez samt Riquelme triggade den där vinnarlusten igen. Att aldrig se sig besegrad av någon. Tevez skrev på ett nytt kontrakt och förkunnade följande.

”Jag spelar varken för Riquelme eller Bermudez. Jag spelar för Boca”.

Tevez hade ett uppdrag att slutföra och det var att vinna årets Copa Libertadores. Uppehållet tog slut och när matcherna återigen började rulla igen var Tevez storklubbens tveklöst bästa spelare.

Målsnittet under 2020 är anfallarens bästa under hela hans karriär. Det slår t.o.m. hans bästa epok i Juventus då han kanske stod på toppen av sin karriär.

I förra veckan gjorde han det enda målet när Boca besegrade Internacional med 1-0 på bortaplan. Inför kvällens retur är därför Boca i förarsätet för att ta sig vidare till kvartsfinalen mot Racing Club.

På plan kommer en pånyttfödd Carlos Tevez att befinna sig. Detta är kanske sista chansen för honom att vinna den turnering som han lovade, när han kom hem till Boca 2015, att han återigen skulle vinna. Tevez själv lyfter fram Russo som en anledning till hans fina form under det senaste året.

”Jag tror att det sa ‘klick’ mellan oss för ett tag sedan. Miguel vet var jag vill spela och låter mig spela där. Mycket av anledningen till min fina form är tack vare honom. Han har gett mig friheten att spela där jag vill spela – och där jag känner mig bekväm”.

Ikväll är det dags att ta ytterligare ett steg mot pokalen för Boca. It’s time for Tevez.