Här rinner det över för Lanús-tränaren: ”Du är en tjuv”

Lanús hade chansen att ta sig vidare ifrån den grupp som fått smeknamnet ”dödens grupp” inför gårdagens batalj med Newell’s Old Boys. Men istället blev det en stökig tillställning där tränaren Luis Zubeldía tappade fattningen helt och hållet i slutet.

Lanús behövde vinna matchen för att ta sig vidare medan Newell’s Old Boys chanser redan var grusade. Det började också bra för bortalaget när man tog ledningen efter 18 minuters spel genom stortalangen Franco Orozco. 

Dock varade denna glädje inte särskilt länge. Sebastián Palacios hittade igenom med en kvittering för Newell’s Old Boys och precis efter halvtid drog Lanús mittback, Matías Pérez, på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. Det var denna situation som skulle komma att bli omdiskuterad.

Newell’s Old Boys började, tack vare det numerära överläget, att pressa tillbaka ett Lanús som försvarade sig med näbbar och klor. Lautaro Morales storspelade i målet, men tillslut hjälpte det inte. I den 90:e spelminuten gjorde Mauro Formica 2–1 och några minuter senare fastställde Palacios, med sitt andra mål för kvällen, slutresultatet till 3–1. 

Efter matchen var tränaren i Lanús, Luis Zubeldía, vansinnig på huvuddomaren, Ariel Penel. Skrikandes förkunnade han precis i detalj vad han tyckte om att domaren visat ut Matías Pérez i början av den andra halvleken. Ett domslut som Zubeldía menade förstörde hela matchen. 

”I en avgörande match som denna kan man inte visa ut en spelare på det sättet. Den första anledning till att du visar ut honom det är för att det är en ung spelare, den andra är för att du hejar på Boca. Du är en tjuv. Jag säger det till dig öga mot öga. Du är en tjuv”. 

Exakt vilket straff som Zubeldía kommer att få för detta vredesutbrottet återstår att se. Lanús kommer nu att spela i ”förlorar-rundan” tillsammans med Newell’s Old Boys och alla andra grupptreor – och fyror. 

Boca och Talleres tog sig, i sin tur, vidare ifrån denna grupp till mästarrundan efter att ha spelat 0–0 på Estadio Mario Alberto Kempes i Córdoba. 

Lottningen för nästa runda kommer att ske under natten mot tisdagen.