Defensa vidare i Copa Sudamericana efter seger i Brasilien

Efter en spännande tillställning i Rio de Janeiro gick Defensa y Justicia vidare till kvartsfinalerna av Copa Sudamericana. Därmed har Argentina fyra av dom åtta platserna som är kvar i turneringen. Otroligt imponerande!

Förutsättningarna var kanske inte dom mest optimala för Defensa y Justicia när dom begav sig till Brasilien för returmötet med Vasco da Gama under gårdagskvällen. Men med sagt var det inte heller ett omöjligt uppdrag som man gav sig in på. 

Det första mötet i Argentina hade slutat oavgjort, 1–1, och därför var Crespos lag väl medvetna om att man behövde göra mål i returen – något man också skulle göra.

Den första halvleken var ganska jämn där Defensa hade mest boll, men där Vasco skapade dom klaraste målchanserna. Dock skulle det dröja till dom sista 45 minuterna innan matchens första mål föll. Crespo gjorde två tidiga byten i den andra halvleken och det var ett av dessa som, omgående, skulle ge resultat.

Gabriel Hachen höll sig framme efter att inlägg ifrån höger hade styrts, via en försvarare i Vasco, och studsat i ribban. Hachen var på rätt plats vid returen och kunde trycka ner bollen i målvaktens vänstra hörn. Vasco försökte sedan att få till en kvittering, men Defensa höll undan och drömmen lever vidare. 

Därmed blev Defensa y Justicia det fjärde argentinska laget att ta sig vidare till kvartsfinalerna av Copa Sudamericana. I kvartsfinalen väntar ytterligare ett brasilianskt lag i form av Bahía som slog ut Defensas landsmän – Unión de Santa Fe. 

Kvartsfinalerna av Copa Sudamericana:

Independiente – Lanús.

Universidad Católica – Vélez Sarsfield.

Defensa y Justicia – Bahía.

Coquimbo – Junior.